sep blater 3

Blater uveren u uspeh Mundijala u Brazilu

Predsednik Međunarodne fudbalske federacije Sep Blater uveren je u uspeh prvensttva sveta u Brazilu, uprkos zabrinutosti zbog kašnjenja radova na izgradnji stadiona i bezbednosnim problemima.
-Ovo je moj deseti Mundijal i verujte, ni jedno prvenstvo koje sam do sada video nije bilo završeno na vreme – rekao je Blater, koji je u poseti Hong Kongu povodom stogodišnjice od osnivanja tamošnje fudbalske asocijacije.
On je podsetio da oko 300 miliona aktivnih fudbalera u svetu, kao i više od milijardu navijača jedva čeka početak šampionata.
-Mundijal se održava u Brazilu, zemlji odakle su najbolji fudbaleri sveta. Biće to sjajan turnir, budite optimisti, jer fudbal sa sobom donosi optimizam – rekao je Blater.
Pre nekoliko dana, u blizini čuvene plaže Kopakabane u turističkom delu Rio de Žaneira izbili su neredi. Tom prilikom, došlo je do pucnjave, najmanje jedan automobil je zapaljen, a jedna osoba je izgubila život, kako prenose lokalni mediji.
Blater je istakao da nema razloga za brigu, jer su slični bezbednosni problemi postojali i uoči Mundijala u Južnoj Africi 2010. godine.
-Vlada i država organizatora prvenstva brinu se o bezbednosti i to nije u domenu FIFA – rekao je 78. godišnji Blater.
Prvenstvo sveta u Brazilu biće održano od 12. juna do 13. jula.

Povezana vest:  Partizan izgubio od Udinezea