dodic

Dodić: Želimo da nastavimo seriju dobrih rezultata

Trener fudbalera Jagodine Mladen Dodić rekao je danas da želi da njegov tim nastavi seriju dobrih rezultata i u Užicu protiv Slobode u borbi za plasman za kvalifikacije za Ligu Evropa. 
-Sigurno da mi imamo svoje motive, a to je borba za vrh tabele, bez obzira što svi već u prvi plan stavljaju finale Kupa. Pre svega, moramo da se koncentrišemo na Slobodu, jer svaka dekoncentracija može da se odrazi na loš rezultat – rekao je Dodić na konferenciji za novinare. 
On je dodao da Jagodina ima, ne računajući poraz od Partizana, jednu seriju dobrih igara i dobrih rezultata i da želi tu seriju da nastavi i u Užicu. 
-Sloboda, bez obzira na neke svoje slabije rezultate, ima tu podršku sa tribina i pokazuje da može svakog da dobije, a isto tako i da izgubi u ovoj ligi. Ne čeka nas lak posao zato što Sloboda ima nekoliko izuzetnih pojedinaca – kazao je Dodić. 
U napadu je, smatra Dodić, najopasniji i najbolji pojedinac u ofanzivnom delu Brazilac Tijago koji mnogo znači ekipi i pokriva više mesta u timu. 
-Sigurno je da je to ekipa koja puno ulaže i na terenu i sa klupe, tako da ne smemo da dozvolimo da uđemo u njihov ritam, već moramo kao u većini utakmica ovog prvenstva da dominiramo, da uspostavimo svoju igru i da dođemo do pozitivnog rezultata – ocenio je Dodić. 
Fudbaler Jagodine Filip Arsenijević smatra da će igrači Slobode biti maksimalno motivisani jer su im bodovi preko potrebni u borbi za opstanak. 
-Oni će učiniti sve da pred svojom publikom i svojim navijačima dođu do tako željenih bodova. Verujem i da će zbog te cinjenice o važnosti utakmice oni biti pod većim pritiskom, a na nama je da to probamo da iskoristimo i da dođemo mi do željenih bodova jer mi imamo naše ambicije – kazao je Arsenijević. 
On smatra da je Jagodina iskusnija i zrelija ekipa, ali da će to morati da pokaže na terenu. Na pitanje novinara o derbiju Crvene zvezde i Partizana, Dodić je kazao da želi da derbi protekne u sportskoj atmosferi, da bude viteška borba, bez ekscesa i da bude pravi spektakl. 
-Da li će da pobedi Zvezda ili Partizan zaista mi je nebitno. Zvezda jeste u psihološkoj prednosti i u bodovnoj prednosti na tabeli, što joj daje prostora za neke kalkulacije što se tiče rezultata, a Partizan nema pravo na kalkulaciju, mora da igra na pobedu. Očekujem dosta golova, a možda je najrealniji nerešen ishod – rekao je Dodić. 
Dodić smatra da posle dužeg vremena i posle svih stvari koje prate naš fudbal i ova dva kluba, treba na dobitku da bude srpski fudbal I svi oni navijači koji nisu ostrašćeni i koji ne mrze protivnički klub, već pre svega vole svoj klub. 
Utakmica 26.kola Jelen superlige Srbije između Slobode i Jagodine igra se u subotu na gradskom stadionu u Užicu od 16 časova. 

Povezana vest:  Babović: Pobeda za sve Srbe iz Krajine