igra (5)

Sutra je derbi: Zvezda za titulu, Partizan čuva nadu

Fudbalsko prvenstvo Srbije bliži se kraju, a 26. kolo nacionalnog takmičenja, bez dileme, obeležiće 146. večiti derbi između Partizana i Crvene zvezde, koji bi mogao da pruži i konačan odgovor na pitanje ko će biti šampion.
Crveno-beli u duel sa večitim rivalom ulaze kao favoriti, pre svega zbog prednosti od šest bodova, ali i niza od 15 prvenstvenih pobeda. Posle mnogo vremena Zvezda je lider uoči derbija, izabranici Slaviše Stojanovića na korak su da prekinu šestogodišnju dominaciju komšija sa Topčiderskog brda.
Ekipa Partizana u večiti derbi ulazi sa željom da pobedom opet unese neizvesnost u šampionsku trku, ali i da vrati samopouzdanje koje je poljuljano ovog proleća, posebno posle poraza od Napretka u Kruševcu u prethodnom kolu.
U senci najveće srpske fudbalske utakmice, igraće se i ostali dueli 26. kola, koji bi mogli da razjasne situaciju oko putnika u Evropu, ali i u niži rang.
Najprijatnije iznenađenje šampionata, Čukarički dočekaće subotički Spartak sa ciljem da se pobedom ponovo učvrsti na trećem mestu i trasira sebi put u Evropu sledeće sezone.
Brđani su u prošlom kolu izgubili na gostovanju Voždovcu, dok je Spartak remizirao, bez pogodaka, na gostovanju kod Radničkog iz Kragujevca.
Novosadska Vojvodina, finalista nacionalnog kupa, gostuje upravo Kragujevčanima, koji su pretposlednji na tabeli i svaki bod im je zlata vredan u borbi za opstanak u Superligi. Ekipa Novog Pazara dočekaće beogradski Voždovac i pobedom će zadržati kakve-takve šanse za plasman u Evropu. Sličan cilj imaju i Beograđani, kojima je doduše, primarni zadatak bio opstanak u eliti.
Bodove koje bi ih, kako je rekao trener Ljubiša Stamenković, približili luci spasa, pokušaće da osvoji užička Sloboda, koja će dočekati drugog finalistu nacionalnog kupa, ekipu Jagodine.
Niški Radnički je u evidentnom padu forme u poslednje vreme, ne mora da brine za opstanak, ali nema ni prevelike šanse da izađe iz zlatne sredine na tabeli, a u ovom kolu očekuje ih duel sa još jednim „davljenikom“ Donjim Sremom.
Duel „otpisanih“ na Karaburmi će odigrati domaći OFK Beograd i poslednjeplasirani ivanjički Javor, a beogradski Rad, koji takođe bije bitku za opstanak, dočekaće kruševački Napredak.
Parovi 26. kola:
Sutra:
Radnički Kragujevac – Vojvodina (15)
Čukarički – Spartak (16)
Sloboda – Jagodina (16)
Novi Pazar – Voždovac (16)
Radnički Niš – Donji Srem (16)
Partizan – Crvena zvezda (19)
Nedelja:
Rad – Napredak (16)
OFK Beograd – Javor (16)
TABELA: Crvena zvezda 62, Partizan 56, Čukarički 41, Jagodina 40, Vojvodina 40, Voždovac 35, Novi Pazar 35, itd.

Povezana vest:  Mihajlović: Dok sam selektor stranci neće igrati za Srbiju