jelensuperliga logo

Superliga: Uslovne licence Zvezdi, Napretku i Mladosti

Zajednica fudbalske Superlige Srbije donela je danas odluku da Fudbalskom savezu Srbije (FSS) predloži da klubovima koji imaju finansijske probleme i dugovanja izda uslovne licence za takmičenje u novoj sezoni.
Bez licence su Crvena zvezda, Napredak iz Kruševca i Mladost iz Lučana.
-Vezano za primenu finansijskih kriterijuma u postupku licenciranja od strane predstavnika ovlašćene revizorske kuće, pojedinačno su prezentirani uočeni problemi i predočena moguća rešenja. Zaključeno je da se zbog svih problema sa kojima se klubovi susreću uputi predlog Izvršnom odboru FSS da se klubovima omoguće uslovne licence, a da se konstatovani problemi otklone u što kraćem period – navodi se u saopštenju na sajtu Superlige.
Generalni sekretar FSS i predsednik Disciplinske komisije Slobodan Pajović izvestili su prisutne o izrečenim merama zabrane registracije novih igrača i podsetio klubove da obaveze izmire blagovremeno ili da sa poveriocima naprave sporazume o izmirenju navedenih obaveza kako bi mogli da registruju nove igraee.
Sastanku Izvršnog odbora Zajednice prisustvovali su i predsednik FSS Tomislav Karadžić i generalni sekretar Zoran Laković.
Karadžić je podsetio da na snazi odluka o igranju utakmica na stadionima koji poseduju reflektore i, sagledavši realne probleme sa kojima se klubovi, suočavaju zatražio da se otvore razgovori o daljoj primeni ove odluke. Dogovoreno je da se naredne nedelje organizuju pojedinačni sastanci sa klubovima koji imaju navedene probleme vezane za infrastrukturu i bezbednost kako bi se ovi problemi otklonili do početka prvenstva.

Povezana vest:  Karpi bolji od Udinezea za treću pobedu u sezoni