claudio ranieri

Ranijeri novi selektor Grčke

Italijanski stručnjak Klaudio Ranijeri imenovan je danas za novog selektora fudbalske reprezentacije Grčke. Kako se navodi u saopštenju nacionalnog saveza Ranijeri je potpisao dvogodišnji ugovor, po kojem će zarađivati 800.000 evra godišnje.
-Poznajem grčke igrače i drago mi je što ću sarađivati sa njima. Pratio sam njihove igre na Svetskom prvenstvu i mogu da kažem da konstantno napreduju. Svideo mi se timski duh ekipe i nadam se da ćemo imati još bolje rezultate – rekao je Ranijeri na promociji.
Ranijeri će na klupi Grčke zameniti Portugalca Fernanda Santoša, koji je reprezentaciju doveo do osmine finala Svetskog prvenstva u Brazilu.
Italijanski trener je tokom karijere vodio Kaljari, Napoli, Fiorentinu, Valensiju, Parmu, Romu, Inter, Juventus, Čelsi i Monako.
Najveće uspehe imao je iz vremena kada je vodio Valensiju, sa kojom je osvojio nacionalni kup, Intertoto kup i Superkup Evrope.
Grčka će u kvalifikacijama za šampionat Evrope 2016. godine igrati u grupi sa selekcijama Mađarske, Rumunije, Finske, Severne Irske i Farskih Ostrva.

Povezana vest:  ENGLESKA LIGA, Rezultati 17. kola Premijer lige i tabela