srb por u19 hun

Omladinci Srbije poraženi na penale od Portugala

Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u finale prvenstva Evrope u Mađarskoj pošto je sinoć u Felčutu, u polufinalu, izgubila od selekcije Portugalije posle izvođenja penala sa 4:3. Utakmica je nakon 90 minuta igre i produžetaka završena bez golova (0:0).
Portugalija se u četvrtak u finalu sastaje sa Nemačkom, koja je ranije sinoć u Budimpešti pobedila Austriju sa 4:0.
Utakmica je odigrana pred oko 3.000 gledalaca, a sudio je Ištvan Kovač iz Rumunije.
Penale za Srbiju realizovali su Zđelar, Ristić i Jokić, Gaćinović je šutirao preko gola, a udarac Milinkovića-Savića odbranio je golman Tijago Sa.
Za Portugaliju precizni su bili Lopeš, Silva, Guzo i Rodrigeš, a šut Podstavskog odbranio je golman Rajković.
Žuti kartoni: Grujić, Mandić, Jovanović (Srbija), Duarte, Silva, Balde (Portugalija).
Srbija: Rajković, Stevanović, Jovanović, Babić, Antonov, Zđelar, Maksimović (od 67. Grujić), Gaćinović, Milinković-Savić, Gajić (od 77. Jokić), Mandić (od 114. Ristić).
Portugalija: Andre (od 94. Tijago Sa), Rikinčo, Nunjes, Duarte, Rafa, Podstavski, Lopeš, Ramoš (od 106. Guzo), Martins (od 89. Baldo), Silva, Rodrigeš.
Duel neporaženih timova na turniru pripao je Portugaliji, koja je imala više sreće na „penal-lutriji“, tako da Srbija neće braniti titulu osvojenu prošle godine u Litvaniji.
Izabranici Veljka Paunovića prethodno su igrali u grupi nerešeno sa Ukrajinom (1:1) i Nemačkom (2:2) i pobedili Bugarsku (1:0), ali je šteta što nisu izborili priliku da se domognu novog trofeja.
Igrali su sasvim dobro protiv kvalitetnog rivala, stvorili nekoliko veoma povoljnih šansi još u prvih 90 minuta (Gajić, Antonov, Gaćinović), ali nisu bili umešni i precizni.
Sergej Milinković-Savić izmamio je uzdahe u 57. minutu, kada je sa oko 40 metara pokušao da iznenadi istrčalog golmana, međutim, divan lob idarac za malo je završio iznad prečke.
S druge strane, i Portugalci su mogli da matiraju Rajkovića (Lopeš, Silva), ali bili su ili neprecizni ili je odbrana srpskog tima blagovremeno intervenisala.
Najpovoljniju šansu imao je Balde u 104. minutu, kada je loptu posle njegovog udarca glavom sa dva metra Rajković sproveo u korner.
Vođena je velika i uglavnom ravnopravna borba. Portugalci su bili nesto nadmoćniji u prvom delu susreta, a Srbi agilniji i opasniji u drugih 45 minuta.
Na kraju mreže su mirovale sve do izvođenja penala, kada je odlučio slab šut Milinkovića-Savića u petoj seriji, kojeg je zaustavio golman Tijago Sa, da bi Rodrigeš potom bio precizan za veliko slavlje portugalskog tima.

Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, Klose: Želim što pre da oborim rekord