nemanja vidic pozz

Vidić: Hvala Stankoviću, nisam pogrešio sa Interom

Novi fudbaler Intera Nemanja Vidić rekao je danas da ga je prijatelj i bivši saigrač iz reprezentacije Srbije Dejan Stanković dobro savetovao da dođe u milanski klub i istakao kako veruje da može da pomogne u osvajanju trofeja.
-Ne želim da se vraćam u prošlost kako sam doneo odluku o odlasku iz Mančester Junajteda. Jednostavno, jednog dana sam rešio i mislim da sam doneo pravu odluku. U velikoj meri sam se oslonio na savete Dejana Stankovića. On je dugo bio u Interu i ima samo lepe reči o klubu. Sada vidim da je bio u pravu – rekao je Vidić za Gazetu delo Sport.
Bivšem reprezentativcu Srbije na kraju prošle sezone istekao je ugovor u Junajtedu i došao je u Inter kao slobodan igrač.
-Sve mi je novo. Atmosfera, način rada, jezik, hrana, bukvalno sve. Ipak, lepo su me dočekali, pogotovo igrači sa prostora bivše Jugoslavije. Oni su mi pomogli u prilagođavanju. Čini mi se da se ovde više vodi računa o nekim taktičkim detaljima, a u Mančesteru su treninzi bili jačeg intenziteta – objasnio je Vidić.
Nekadašnji kapiten Junajteda rekao je kako može još nekoliko godina da igra na visokom nivou.
-Na terenu ćemo videti da li su prošle moje najbolje godine karijere. Spreman sam da pružim maksimum, a neka onda ljudi sude na osnovu mojih partija – istakao je srpski fudbaler.
On je priznao da je tokom skoro devet godina provedenih u Engleskoj potpuno sazreo. „Tamo sam odrastao u svakom smislu. Na terenu su igrači glavni, ali naravno da je najveći uticaj imao Aleks Ferguson kao menadžer. Njegov odlazak je ostavio veliku prazninu u klubu. Italijanski klubovi mogu da se približe engleskim samo velikim radom. Iako je italijanska kultura drugačija, klubovi moraju da probaju da imitiraju Engleze“, zaključio je Vidić.
On je za Junajted od 2006. do maja ove godine odigrao 300 mečeva i dao 21 gol. Sa Junajtedom je osvojio ukupno 15 trofeja, među kojima i Ligu šampiona 2008. godine.

Povezana vest:  Anćeloti dobio otkaz u Realu