m nikolic kzn 20082014 08

Marko Nikolić: Idemo u Ligu Evrope, uprkos svim problemima

Trener Partizana Marko Nikolić rekao je danas da očekuje da njegova ekipe eliminiše azerbejdžanski Nefči i plasira se u grupnu fazu Lige Evrope, uprkos finansijskim problemima sa kojima se suočava u poslednje vreme.
-U seriji smo dobrih rezultata, iako smo ispali iz Lige šampiona, zbog gola u gostima. Bio bih svojevrstan podvig ulazak u grupnu fazu Lige Evrope. Jedini smo srpski klub u Evropi, a tako je bilo i prethodnih godina. Nefči zaslužuje respekt, imaju dosta kvalitetnih stranaca, ali naš cilj je ulazak u Ligu Evrope. Želim pobedu, bez primljenog gola – rekao je Nikolić na konferenciji za medije na stadionu u Humskoj.
On je poručio da će crno-beli teško zadržati aktuelan tim do kraja prelaznog roka i dodao da mu smetaju novinarske spekulacije oko odlazaka igrača uoči meča sa Nefčijem.
-Naravno da mi to smeta, ali navikli smo tako pred svaku bitnu utakmicu. To nije dobro, ali je realnost i navikli smo da radimo u takvim okolnostima. U Srbiji se krajem avgusta dešavaju najveće promene i to je postalo tradicija kod nas, ali i motiv više da damo veći doprinos. I pored toga osećam se privilegovano što sam trener Partizana i ovih igrača – rekao je Nikolić.
Fudbaleri Partizana prethodne nedelje štrajkovali su zbog neisplaćenih zarada, a prema saznanjima trenera igrači bi danas trebalo da dobiju određenu sumu novca.
Nikolić je rekao da su se oporavili Danilo Pantić i Andrija Živković, kao i da su za utakmicu spremni novajlije Ivan Petrović i Nenad Marinković.
Prvi meč baraža za plasman u grupnu fazu LE Partizan – Nefči igra se sutra od 20.15 na stadionu u Humskoj.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Asamoa Gijan se povredio na treningu