barsa slavlje

FIFA odbacila žalbu Braselone

Komisija za žalbe Svetske fudbalske federacije (FIFA) odbila je danas žalbu Barselone na zabranu trasfera tog katalonskog kluba u naredna dva prelazna roka zbog kršenja pravila koje se odnosi na međunarodne transfere i registraciju igrača mlađih od 18 godina. 
Barselona tako u naredna dva prelazna roka, počesvši od januara 2015. godine, roka neće imati mogućnost da registruje nove igrače. FIFA je istraživala transfere mladih igrača u Barselonu, koji su obavljeni između 2009. i 2013. godine i ustanovila je da su prilikom dovođenja desetorice igrača prekršena pravila o zaštiti maloletnika, te je izrekla kaznu. 
Iz katalonskog kluba su još ranije najavili da će se žaliti Sudu za sportsku arbitražu u Lozani (CAS), ukoliko žalba bude odbijena od strane Komisije FIFA. 
Barselona je kažnjena i sa 450.000 švajcarskih franaka i dato joj je rok od 90 dana, počesvši od 20. avgusta, da „reguliše situaciju koja se tiče maloletnih igrača“. Komisija FIFA-e je takođe potvrdila i kaznu Fudbalskom savezu Španije (RFEF), koji će morati da plati kaznu od 500.000 švajcarskih franaka i da u narednih godina reguliše već postojeći sistem transfera maloletnih igrača. 
Transferi maloletnih igrača mogu da se realizuju samo ako se njihovi roditelji dosele u zemlju iz „ne-fudbalskih“ razloga. Fudbaleri između 16 i 18 godina mogu da igraju u Evropi ako se ispune određeni standardi obrazovanja i uslova života. 

Povezana vest:  Fudbaleri Hajduka odbili da igraju protiv Dinama