Laurent Blanc

Blan: Pravila UEFA stopiraju transfer Di Marije u PSŽ

Trener Pari Sen Žermena Loran Blan rekao je danas da sankcije Evropske fudbalske unije (UEFA) zbog kršenja pravila finansijskog fer-pleja sprečavaju transfer fudbalera Reala Anhela Di Marije u francuski klub.
UEFA je u krajem prošle sezone kaznila tim iz Pariza sa 60 miliona evra, od kojih je 40 uslovno, a u ovom prelaznom roku PSŽ ne sme da potroši više od 60 miliona evra. PSŽ je do sada potrošio 50 miliona samo na dolazak Davida Luiza iz Čelsija.
-Postoji mnogo klubova koji su zainteresovani za Di Mariju, a mi ne možemo da uradimo ono što želimo. Biće teško ostvariti taj transfer jer ne smemo da dovodimo igrače zbog finansijskog fer-pleja. To mi je potvrdio predsednik Al Kalifi – rekao je Blan za Lekip.
Trener madridskog Reala Karlo Anćeloti juče je izjavio da je argentinski reprezentativac tražio da napusti klub, a najveće interesovanje pokazao je Mančester Junajted.
-On je sjajan igrač, koji je potreban PSŽ-u. Imao je odličnu sezonu u Realu, ali i sa reprezentacijom Argentine bio je uspešan. Nadam se da ćemo pronaći neko rešenje kako bi došao – zaključio je Blan.

Povezana vest:  Davids otišao iz Kristal Palasa