Marakana

Crvena zvezda zaposlenima: Tesko je, ali imajte razumevanje

Upravni odbor fudbalskog kluba Crvena zvezda poručio je danas zaposlenima u klubu da imaju razumevanje, navodeći da čini sve što je moguće da obezbedi sredstva za normalno funkcionisanje kluba.
Reagujući na štrajk dela zaposlenih zbog kašnjenja u isplati zarada, UO crveno-belih ističe da dug od oko 50 miliona evra prouzrokuje probleme koji ne mogu da se reše za dva meseca.
-Crvena zvezda ima dug od skoro 50 miliona evra i svi naši poverioci imaju pravo da budu i nezadovoljni i ljuti. U razgovorima sa poveriocima videli smo ogromno razumevanje i toleranciju vezano za njihova potraživanja, a svesni smo da mnogi poverioci nisu mogli da isplate zarade svojim zaposlenima zbog neispunjenih obaveza koje Crvena zvezda ima prema njima – stoji, između ostalog, u saopštenju UO.
Dodaje se da zaposleni u Crvenoj zvezdi moraju da shvate da rade u firmi koja posluje sa gubitkom i da nije ekonomski logično da se u gubitašu zarada redovno isplaćuje. 
-Osim toga, u završnoj fazi je nova sistematizacija poslova u klubu koja predviđa da se broj zaposlenih prepolovi, jer je ovoliki broj nepotreban i nefunkcionalan, i protiv je interesa Crvene zvezde. A svi mi moramo shvatiti da smo samo servis igrača, da su oni najvažniji, jer oni prave rezultat i stvaraju novu vrednost za Crvenu zvezdu – ističe se u saopštenju i dodaje da UO u teškim vremenima čini sve da obezbedi sredstva za normalno funkcionisanje kluba, pa i za isplatu zarada zaposlenima. 
-Podsećamo da je u poslednja dva meseca učinjeno mnogo na stabilizaciji kluba, pre svega na formiranju tima, dobijanju licence za takmičenje, ukidanju zabrane registracije igrača, unutrašnjoj organizaciji kluba, obezbeđivanju novih sponzorskih ugovora, itd. Klub ima mnogo nasleđenih problema i mi smo tu da ih rešavamo, jedan po jedan u skladu sa prioritetima – poručuje UO Crvene zvezde, uz konstataciju da „niko nema čarobni štapia da za dva meseca reši probleme koji su se nagomilavali godinama“.
-Zato ovom prilikom pozivamo sve zaposlene u klubu da zasuku rukave i daju pun lični doprinos da svi zajedno stabilizujemo i podignemo naš klub na nivo koji priželjkuje svaki iskreni Zvezdaš. A uprava kluba će učiniti sve da se zarade isplate u što kraćem roku, samo tražimo razumevanje i strpljenje – poručio je UO crveno-belih, uz zaključak da su postavljena tri strateška cilja u ovoj godini – stabilizacija kluba, podmlađivanje tima i osvajanje šampionske titule. 
„Znamo da je izuzetno hrabro u ovakvoj situaciji postaviti ovako visoke ciljeve i iste ostvariti, ali ćemo uložiti svu raspoloživu energiju, kapacitete i znanje da ispunimo ono što smo zacrtali“, stoji na kraju saopštenja koje je potpisao v.d. predsednika UO Crvene zvezde Svetozar Mijailović.

Povezana vest:  Čelsi navijačima: Prestanite da pevate antisemitsku pesmu o Morati