uefa champions league

Arsenal uspeo, Atletik bolji nod Napolija,Malme od Salcburga

Fudbaleri Arsenala pobedili su tim Bešiktaša sa 1:0 i prošli u Ligu šampiona, isti uspeh ostvarili su Atletik Bilbao, Bajer Leverkuzen i Malme, u revanš utakmicama baraža.
Londonske „tobdžije“ ostvarile su cilj, ali su do njega došle teškom mukom i posle mnogo uzbuđenja. Arsenal je nakon 0:0 u Istanbulu krenuo silovito na svom terenu, ali je turski predstavnik umeo da odgovori, uspešno se branio i povremeno opasno pretio.
Konačno, čileanski napadač Aleksis Sančez pogodio je u samoj završnici poluvremena za veliko slavlje navijača na Emiratima, a to je, ispostavilo se, bio i konačan rezultat.
U nastavku je Bešiktaš nastavio da preti, stvorio je nekoliko lepih šansi, međutim, bez efekta. Domaćin je do kraja strepeo, posebno kada je van terena morao Debiši zbog dva žuta kartona, ali mreža ekipe Arsena Vengera je sačuvana, pa će Arsenal 17. sezonu zaredom igrati u grupnoj fazi Lige šampiona.
Atletik Bilbao je ostvario sjajan uspeh, nakon što je posle preokreta srušio Napoli (3:1). Gosti su iznenada poveli na početku drugog dela susreta, ali se Aduriz sa dva gola u nastavku potrudio za slavlje u Baskiji, koje je potvrdio Ibaj četiri minuta kasnije.
Bajer Leverkuzen je rutinski otaljao posao protiv Kopenhagena (4:0), a prijatno iznenađenje priredio je švedski Malme, koji je prošao u elitu sigurnom pobedom kod kuće protiv favorizovanog Salcburga (3:0).
Rezultati revanš utakmica baraža:
Malme (Švedska) – Salcburg (Austrija) 3:0 (Rozenberg 11. penal, 84, Eriksen), prvi meč 1:2, dalje ide Malme.
Atletik Bilbao (Španija) – Napoli (Italija) 3:1 (Aduriz 61, 69, Ibaj 73 – Hamšik 47), prvi meč 1:1, dalje ide Atletik Blbao.
Arsenal (Engleska) – Bešiktaš (Turska) 1:0 (Sančez 45+1), prvi meč 0:0, dalje ide Arsenal.
Bajer Leverkuzen (Nemačka) – Kopenhagen (Danska) 4:0 (Son 2, Kalhanoglu 7, Kisling 31, 65), prvi meč 3:2, dalje ide Bajer Leverkuzen.
Na utakmici Ludogorec (Bugarska) – Steaua (Rumunija) igraju se produžeci (trenutni rezultat 1:0), prvi meč 0:1.
Odigrano juče: Zenit (Rusija) – Standard Lijež (Belgija) 3:0, prvi meč 1:0, dalje ide Zenit.
APOEL (Kipar) – Alborg (Danska) 4:0, prvi meč 1:1, dalje ide APOEL.
BATE Borisov (Belorusija) – Slovan Bratislava (Slovačka) 3:0, prvi meč 1:1, dalje ide BATE.
Seltik (Škotska) – Maribor (Slovenija) 0:1, prvi meč 1:1, dalje ide Maribor.
Porto (Portugalija) – Lil (Francuska) 2:0, prvi meč 1:0, dalje ide Porto.
Direktni učesnici Lige šampiona su Real Madrid (Španija), Barselona (Španija), Bajern Minhen (Nemačka), Čelsi (Engleska), Benfika (Portugalija), Atletiko Madrid (Španija), Borusija Dortmund (Nemačka), Šalke (Nemačka), Juventus (Italija), Pari Sen Žermen (Francuska), Šahtjor (Ukrajina), Bazel (Švajcarska), Mančester Siti Engleska), Olimpijakos (Grčka), CSKA Moskva (Rusija), Ajaks (Holandija), Liverpul (Engleska), Sporting (Portugalija), Galatasaraj (Turska), Anderleht (Belgija), Roma (Italija) i Monako (Francuska).
Žreb grupa Lige šampiona biće održan u petak u sedištu UEFA u Nionu.

Povezana vest:  Mančester junajted putuje u Lids po revanš