cabi alonso promocija

Alonso: Želim da osvojim LŠ i stignem rekord Sedorfa

Fudbaler Bajerna Ćabi Alonso rekao je danas da mu je cilj ove sezone da sa minhenskim klubom osvoji Ligu šampiona, kako bi izjednačio rekord Klarensa Sedorfa po broju titula sa različitim timovima.
Španski vezista je bio dva puta prvak Evope, sa Liverpulom (2005) i Realom (2014), dok je Sedorf osvajao titule sa Ajaksom, Realom i Milanom.
-Ligu šampiona sam već dva puta osvojio, ali treći put bi bilo ostvarenje sna. Imamo dobar tim i privilegija je igrati u Bajernu. Ovo je novo iskustvo za mene i nadam se da ću biti uspešan – rekao je Alonso na konferenciji za medije.
Alonso je prošle nedelje prešao u bavarski klub za 10 miliona evra, a prethodne sezone je u Realu bio jedan od najzaslužnijih za osvajanje titule prvaka Evrope, iako zbog žutih kartona nije igrao u finalu protiv madridskog Atletika (4:1). Tokom karijere igrao je još za Sosijedad i Eibar, a za reprezentaciju Španije odigrao je 114 utakmica i postigao 16 golova.
Sa nacionalnim timom osvojio je Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi (2010), kao i dva šampionata Evrope u Austriji i Švajcarskoj (2008) i Ukrajini i Poljskoj (2012).

Povezana vest:  Džeko potpisuje za Mančester Siti