dusan basta srb jap

Basta: Odlazak na Evropsko prvenstvo je obaveza svih nas

Fudbalski reprezentativac Srbije Dušan Basta rekao je danas da je plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj obaveza i poručio da će njegov tim uraditi sve kako bi ispunio taj cilj.
Novi selektor Srbije Dik Advokat okupio je danas reprezentativce u Staroj Pazovi uoči početka kvalifikacija za EP 2016. godine, koje nacionalni tim počinje prijateljskom utakmicom protiv Francuske u Beogradu.
-Svima treba da bude jasno da je odlazak na Evropsko prvenstvo obaveza. Neće biti lako, poštujemo svakog protivnika, ali daćemo maksimum kako bi se plasirali na šampionat u Francuskoj. Možda je lakše što ćemo kvalifikacije početi prijateljskom utakmicom, kako bi se što bolje spremili i upoznali sa selektorom Advokatom. Utakmica protiv Francuske biće dobra provera – rekao je Basta novinarima u Kući fudbala FSS.
Njegov saigrač Dušan Tadić istakao je da je reprezentacija Srbije iskusnija u odnosu na prošli kvalifikacioni ciklus.
-Imamo dobru bazu, mnogo smo napredovali za prethodne dve godine i sad će nam biti mnogo lakše. Čuo sam sve najbolje o Advokatu, u Holandiji ga dosta cene. Tamošnji treneri drže čvrstu disciplinu i forsiraju ofanzivni fudbal, a uvek igraju na rezultat, uz lepu igru“, rekao je vezista Sautemptona.
Golman nacionalnog tima Vladimir Stojković uveren je da će se „orlovi“ plasirati na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.
-Kao jedan od najiskusnijih i najstarijih igrača moram da preuzmem odgovornost i ne bežim od nje. Ubeđen sam da ćemo biti mnogo uspešniji nego u ranijim kvalifikacijama – kazao je Stojković.
Srbija se nalazi u I grupi kvalifikacija za EP sa selekcijama Portugalije, Jermenije, Danske i Albanije.
Utakmica između Srbije i Francuske igra se u nedelju od 20.45 na stadionu Partizana.

Povezana vest:  Vejn Runi van terena do kraja sezone?!