David CameronKameron: Molim vas, ne rasturajte ovu porodicu

Britanski premijer Dejvid Kameron izjavio je danas da bi pobeda onih koji su za nezavisnosti u Škotskoj na referendumu u četvrtak, predstavljala „bolan razvod“, s teškim posledicama.
-Molim vas, nemojte rasturiti ovu porodicu – poručio je Kameron biračima okupljenim u škotskom gradu Aberdinu, u svom poslednjem obraćanju uoči referenduma, organizovanom kako bi se izbeglo odvajanje Škotske od Britanije.
Poslednja istraživanj predviđaju izjednačen rezultat.
-„Neće biti povratka, neće biti moguća druga šansa. Ako Škotska glasa za ‘DA’, Ujedinjeno kraljevstvo će se raspasti, i naši putevi će se razdvojiti, zauvek – dodao je on.
-Znam da su mnogi u Škotskoj planirali da odaberu ‘DA’. Znam i da su oni koji se zalazu za ‘DA’ (otcepljenje), naslikali Škotsku koja će biti bolja na svim nivoima (ako bude nezavisna). Ali kada nešto izgleda suviše dobro da bi bilo istinito, obično to i jeste tako – kazao je Kameron.
Ali, „više ne bismo imali istu valutu, razdvojile bi se naše vojske koje su se zajedno borile vekovima“, rekao je premijer.
-Ako pobedi ‘NE’ u četvrtak, to će pokrenuti opsežni program prebacivanja vlasti bez presedana u oblasti fiskalne politike i zdravstva – obećao je premijer još jednom.
-Bolji smo zajedno – zaključio je on, po uzoru na slogan kampanje protivnika otcepljenja: -Glasajte da ostanemo zajedno, glasajte da sačuvamo naše Ujedinjeno kraljevstvo.

Povezana vest:  Švedska: Danas izbeglice, sutra Ibrahimovići