uefa champions league

LIGA ŠAMPIONA
Bajern dočekuje Mančester siti, Čelsi na Šalke

Fudbaleri Bajern Minhena dočekaće sutra prvaka Engleske Mančester siti u prvoj utakmici Grupe E Lige šampiona.
Prošle sezone, u istoj fazi takmičenja, Siti je trijumfovao sa 3:2 uMinhenu.
Bajern je, uoči utakmice sa predstavnikom Englske, trijumfovao u domaćem šampionatu protiv Šutgarta, dok je Mančester u poslednja dva kola Premijer lige osvojio samo bod – odigrali su nerešeno sa Arsenalom.
-Verujemo u sebe i dobar rezultat. Ovo je prva utakmica Lige šampiona. Igramo u gostima protiv jedne od najtežih rivala na svetu u ovom trenutku. Utakmica u Minhenu, za nas svakako predstavlja veliki izazov – rekao je kapiten Mančestera Vensan Kompani uoči utakmice sa Bajernom.
Srbija ove sezone u Ligi šampiona neće imati svog predstavnika, ali će čast srpskog fudbala braniti 12 igrača, a u derbiju prvog kola priliku da zaigra imaće Aleksandar Kolarov (Mančester siti).
U drugom meču Grupe E u Rimu sastaće se Roma i CSKA iz Moskve, a trener „vučice“ Rudi Garsija naveo je da njegova ekipa mora da ide na pobedu.
-Prva utakmica u novoj sezoni LŠ i mi, s obzirom da je igramo kod kuće, moramo da pobedimo – kratko je prokomentarisao Garsija.
Srbija će i na ovom meču imati dva predstavnika – Adem Ljajić (Roma) i Zoran Tošić (CSKA).
Roma i CSKA će verovatno direktno voditi bitku za treće mesto I nastavak takmičenja u Ligi Evrope na proleće, s toga, međusobni dueli imaju veliku važnost za obe ekipe.
Ovosezonska Liga šampiona doneće nekoliko novina. Prvi put od osnivanja svi učesnici moraju da ispunjavaju pravilo o finansijskom fer-pleju. Od ove sezone svi žuti i crveni kartoni se „brišu“ posle četvrtfinala, odnosno suspenzije se neće prenositi u polufinale.
Osim toga, od ove godine koristiće se sprej za obeležavanje mesta izvođenja slobodnih udaraca i daljine „živog zida“.
Fudbaleri Čelsija će u okviru prvog kola Grupe G dočekati Šlake. Engleska ekipa je veliki favorit, s obzirom da je u prva četiri kola Premijer lige ostvarila maksimalan učinak.
U velikoj formi je i napadač „plavaca“ Dijego Kosta, koji je do sada postigao već sedam golova, dok s druge Šalke u prva tri kola Bundeslige nije zabeležio pobedu.
Glavni arbitar meča u Londonu trebalo je da bude Milorad Mažić, ali je Evropska fudbalska unija (UEFA) promenila odluku i postavila Hrvata Ivana Bebeka.
Ipak, Srbija će na utakmici u Londonu gotovo sigurno imati predstavnike, s obzirom da su Branislav Ivanović i Nemanja Matić jedni od ključnih igrača Čelsija.
U drugom meču Grupe G sastaju se Sporting i slovenački Maribor.
Dosta pažnje privlači i meč Grupe F između Ajaksa i Pari Sen Žermena.
Fudbaleri Ajaksa, kako prenose holandski mediji, „ne plaše se“ PSŽ-a i ističu da idu na sva tri boda.
Drugi meč Grupe F igraće se u Španiji između Barselone i kiparskog APOLE-a.
Katalonci za prvi meč u Ligi šampiona verovatno neće moći da računaju na Danija Alveša i Tomasa Vermalena zbog povreda, dok u ekipi sigurno neće biti Luis Suares, koji je odrađuje suspenziju (FIFA).
U ostalima mečevima prvog kola Lige šampiona u sredu se sastaju Atletik Bilbao – Šahtjor Donjeck i Porto – BATE Borisov.
Sve utakmice prvog kola Lige šampiona počeće u 20.45.

Povezana vest:  Čović: Negativna kampanja me podstiče na eventualnu kandidaturu