jose mourunhoMorinjo: Liga Evropa nije Čelsi

Trener fudbalera Čelsija Žoze Morinjo rekao je danas da njegova ekipa mora da učini sve kako bi se plasirala u drugu fazu Lige šampiona i izbegne ispadanje u Ligu Evropa.
Fudbaleri Čelsija sutra od 20.45 igraju protiv Šalkea, utakmicu prvog kola Grupe G u Ligi šampiona. Prve dve ekipe iz svake grupe plasiraće se u drugu fazu najelitnijeg evropskog takmičenja, dok će trećeplasirani timovi na proleće igrati u nokaut fazi Lige Evropa.
Morinjo će pokušati da postane prvi trener u istoriji koji je sa tri različita kluba osvojio Ligu šampiona.
-Takmičenje je deo moje istorije i ja sam deo istorije takmičenja. Bilo bi jedinstveno osvojiti trofej sa tri različita kluba – rekao je Morinjo, koji je prethodno osvajao Ligu šampiona sa Portom i Interom.
-Da li ću pokušati ponovo da je osvojim? Naravno. Imam još mnogo godina, ali u ovom trenutku imam jednu misao – nemoj da igraš u Ligi Evropa. Za napredak naših igrača bi bilo vrlo loše da igraju u Ligi Evropa. Moramo da uradimo sve kako bismo ostali u Ligi šampiona – dodao je portugalski trener.
Čelsi je dobro počeo sezonu, pobedio je u sve četiri prvenstvene utakmice. Sa druge strane, Šalke nema pobedu u prvenstvu, osvojio je bod u tri utakmice.
Morinjo je rekao da forma iz prvenstva nema veze sa Ligom šampiona.
-Odigrali su nerešeno sa Bajernom, izgubili su poslednju utakmicu sa 1:4, ali ne mislim da bi to moglo da se odrazi na Ligu šampiona. Možda će ih to učiniti jačim – rekao je Morinjo.

Povezana vest:  Matić: Azar je najbolji u Engleskoj, daće još mnogo golova