lev del boske

Vodeći svetski treneri odbacili ideju bojkota SP u Rusiji

Vodeći svetski fudbalski treneri odbacili su danas ideju da se bojkotuje Mundijal u Rusiji 2018. godine, kao kazna zbog političke krize u Ukrajini.
Lideri 28 zemalja clanica Evropske unije zatražili su ranije ovog meseca od Evropske komisije da uvede nove sankciji Rusiji, koja je navodno poslala vojne snage u susednu Ukrajinu.
Selektor španske fudbalske reprezentacije Visente del Boske oštro se suprotstavio ideji da se Rusija sankcioniše bojkotom Mundijala.
-Ideja da se bojkotuje Mundijal u Rusiji nikada nceće naići na podršku fudbalskih trenera. Mi želimo da radimo na ujedinjavanju, a ne na razdvajanju. Nas ne zanima politika – rekao je Del Boske na tehničkoj konferenciji u Sankt Petersburgu.
Selektor Nemacke Joakim Lev, koji je svoj tim doveo do titule svetskih šampiona na Mundijalu u Brazilu, odbio je direktno da odgovori na pitanje o sankcijama Rusiji, ali je rekao da smatra da je selektor Rusije Fabio Kapelo sposoban da odlično pripremi tim za takmičenje koje će se održati u Rusiji.
-Rusija ima veliku želju i ogromne mogućnosti da Mundijal organizuje na visokom nivou – rekao je Lev.
Tehnički direktor Francuske fudbalske federacije Fransoa Blakar rekao je za AFP da ne veruje u mogućnost bojkota Mundijala.

Povezana vest:  Fejnord pobedio Junajted, Sasuolo ubedljiv protiv Bilbaa

PHOTO: OLGA MALTSEVA/AFP