cavi ernandez

Ćavi: Želim da završim karijeru u Barseloni

Fudbaler Barselone Ćavi Ernandes rekao je danas da bi želeo da završi karijeru u tom klubu. 
-Da se ja pitam, nikada ne bih napustio Barselonu, ali o takvim stvarima odlučuju okolnosti. U više navrata sam mogao da napustim Kamp nou, ali moja osećanja prema klubu su uvek odlučivala – rekao je Ćavi za Kanal plus. 
-Rekao sam im da ne želim da igram za neki drugi klub protiv Barselone i da na Kamp nou želim da završim karijeru – dodao je. 
Ćavi je ocenio da je njegov saigrač Lionel Mesi najbolji fudbaler u istoriji fudbala. 
-Za mene je Mesi najbolji igrač u istoriji fudbala. Nijedan fudbaler ne može da se uporedi s njim i on je ubedljivo najbolji. Takođe, Andres Inijesta je najtalentovaniji španski fudbaler u istoriji. Sve ideje koje na kojima smo radili tokom godina možete da razumete gledajući ga kako igra – rekao je Ćavi. 
On je istakao da je bivši selektor Španije Luis Aragones najviše uticao na njegovu karijeru i pohvalio bivšeg trenera Barselone Tita Vilanovu, koji je umro krajem aprila. 
-Luis je najviše uticao na moju karijeru. Ne želim da budem neljubazan i stavim ga ispred svih, a sa druge strane, ako to ne uradim, to ne bi bilo fer prema njemu. Tito je bio izuzetan čovek, ljubazan, pobednik i fudbalski čovek. Ostavio je veliki trag na ljude – rekao je Ćavi. 

Povezana vest:  ENGLESKA LIGA, Rezultati utakmica 35. kola Premijer lige i tabela