jose mourunho

Gurlej: Murinjo da ostane 10 godina u Čelsiju

Izvršni direktor Čelsija Ron Gurlej rekao je danas da uprava želi da menadžer Žoze Murinjo ostane 10 godina u tom klubu. Portugalac se u leto prošle godine vratio u Čelsi iz madridskog Reala, a sa „plavcima“ je potpisao ugovor do leta 2017.
-Sjajno je kada vidite da je Murino opet tu. Dobro ga poznajem, a on poznaje Čelsi. Žoze zna i kako da postavi prema novinarima, za razliku od nekih njegovih prethodnika. On ume da skine pritisak sa igrača. Čelsi sa njim samo može da napreduje – rekao je Gurlej za Ivning Standard.
Ekipa sa Stamford Bridža odlično je počela sezonu i zabeležila maksimalan učinak u prva četiri kola.
Gurlej je objasnio i da je Čelsi u letnjem prelaznom roku igrače dovodio isključivo novcem koji je zaradio od prodaje fudbalera 
-Ovo je prvi put da smo radili tako. Moramo da vodimo računa o svakom peniju zbog finansijskog fer-pleja. Trenutno smo, što se tiče finansija, u veoma dobroj situaciji – zaključio je Murinjo.
Čelsi je u letnjem prelaznom roku prodao Davida Luiza Pari Sen Žermenu, Demba Ba otišao je u Bešiktaš, a Romelu Lukaku u Everton. Takođe, „plavci“ su naplatili i pozajmicu Fernanda Toresa italijanskom Milanu.
Klub sa Stamford Bridža u istom periodu sa pozajmice je vratio Tiboa Kurtou iz madridskog Atletika, a od te ekipe kupio je Dijega Kostu i Felipea Luisa. Iz Barselone je došao Sesk Fabregas, a u smiraj prelaznom roka za Čelsi je potpisao i Loik Remi, bivši član Kvins Park Rendžersa.

Povezana vest:  EP U21 ČEŠKA, Ubedljiv poraz Srbije od Češke