tole karadzic 1

Zvezda zvanično zatražila Karadžićevu ostavku

Fudbalski klub Crvena zvezda poslao je danas predsedniku FSS Tomislavu Karadžiću zahtev za raspisivanje vanrednih izbora i pozvao ga da podnese ostavku. U pismu se podseća na Karadžićevo obećanje od leta prošle godine kada je najavio da će podneti ostavku po završetku jesenjeg dela sezone 2013/14.
-Smatramo da ste neispunjenjem obećanja direktno učestvovali u degradaciji fudbalskog sporta u Srbiji, što za rezultat direktno ima i nedvosmislen pad popularnosti nacionalnog tima naše zemlje u šta smo imali priliku da se uverimo prilikom poslednje utakmice koju je nacionalni tim odigrao pred polupraznim tribinama… Još jednom vas pozivamo da u narednih, ne više od 30 dana, podnesete ostavku i sprečite dalje posrnuće srpskog fudbala – navodi se u saopštenju.
Crveno-beli su prošle subote u Kruševcu remizirali bez golova sa domaćim Napretkom. Beogradski klub je žestoko protestovao protiv sudije Dejana Santrača smatrajući da je oštetio Zvezdu za barem jedan penal.
Na tom meču zbog sukoba sa navijačima Napretka isključen je trener Zvezde Nenad Lalatović, a sudija Santrač kasnije je suspendovan.
Odbor za hitna pitanja FSS na sutrašnjoj sednici baviće se ovim slučajem.

Povezana vest:  Real Madrid protiv Meksikanaca ili šampiona Azije