transparent partizan

Partizan osudio isticanje antisemitskog transparenta

Fudbalski klub Partizan osudio je danas isticanje antisemitskog transparenta na utakmici protiv Totenhema i ukazao da je to bio akt mržnje ne samo protiv Jevreja, već i Partizana i Srbije. 
-Oštro osuđujemo počinioce ovog bezumnog čina koji nije samo antisemitski, već predstavlja i akt mržnje prema Partizanu I Srbiji – navodi se u saopštenju crno-belih. 
Partizan je sinoć u Beogradu odigrao bez golova sa Totenhemom, u utakmici prvog kola Grupe C u Ligi Evropa. Na tom meču na južnoj tribini je razvijen antisemitski transparent zbog čega je Evropska fudbalska unija (Uefa) danas pokrenula istragu protiv Partizana. 
Navijači Partizana su na transparentu na uvredljiv način aludirali na činjenicu da za Totenhem navijaju uglavnom Jevreji. Delegat utakmice je fotografisao transparent. Fudbalski klub Partizan izvinio se svima koji su uvređeni i pogođeni sadržajem tog transparenta. 
-Utakmica između Partizana i Totenhema, željno očekivana u našem gradu i protekla u odličnoj igri oba tima i sportskoj atmosferi, uprljana je zlonamernim činom pojedinaca, koji su obezvredili sve napore igrača i kluba da dokažemo da zaslužujemo svoje mesto u fudbalskoj Evropi – navodi se u saopštenju kluba iz Humske. 
Crno-beli su istakli i da je ta poruka potpuno suprotna opredeljenju I mišljenju ogromne većine građana Srbije i navijača Partizana. 
-Potpuni je apsurd povezivati klub, koji je nastao na talasu antifašističke borbe naroda Evrope sa antisemitizmom i sličnim mračnim i anticivilizacijskim porivima. Verujemo da ovo zlobno delo neće pokvariti naše sportsko prijateljstvo sa Totenhemom i ljubiteljima fudbala u Velikoj Britaniji – navodi se u saopštenju. 
Fudbalski klub Partizan će, kako se dodaje, učiniti sve da se, u saradnji sa nadležnim organima, pronađu i procesuiraju počinioci incidenta i trajno odstrane sa sportskih borilišta. 

Povezana vest:  Venger impresioniran izdanjem svog tima