Elias Kachunga PaderbornBajernu samo bod, pobede Paderborna i Augsburga

Fudbaleri Paderborna i dalje su bez poraza u Bundesligi, pošto su danas savladali Hanover sa 2:0, a pobede u četvrtom kolu su još upisali i Hofenhajm i Augsburg.
Novajlija u Bundesligi, ekipa Paderborna je danas upisala drugu pobedu, a golove za nova tri boda postigli su Elijas Kačunga u 71. minutu i Moric Stopelkamp u četvrtom minutu sudijske nadoknade vremena.
Šampion Nemačke, Bajern iz Minhena odigrao je 0:0 sa Hamburgom, koji je tako i dalje bez pobede u novoj sezoni.
Augsburg je na svom terenu pobedio Verder sa 4:2.
Verder je poveo već u trećem minutu meča, a strelac je bio Davi Zelke, dok je izjednačenje domaćoj ekipi doneo Danijel Bejer u 13. minutu. Potpuni preokret Augsburga viđen je u trećem minute nadoknade u prvom poluvremenu kada je Paul Ferheg bio siguran iz jedanaesterca.
Franko di Santo je u 56. minutu izjednačio na 2:2, novu prednost Augsburgu doneo je Tobias Verner u 77, a konačan rezultat postavio je Tim Matavž u 93. minutu.
Fudbaleri Hofenhajma su sa gostovanja Štutgartu kući odneli tri boda, pošto su bili bolji sa 2:0. Golove za Hofenhajm postigli su Entoni Modeste u 15. i Tarik Eljunusi u 84. minutu.
Šalke i Ajntraht su podelili bodove, pošto su odigrali 2:2. Gostujuća ekipa je povela golom Aleksandera Mejera u 15. minutu, prednost je duplirao Marko Rus devet minuta kasnije.
Domaće ekipa je do kraja poluvremena smanjila na 2:1 golom Maksima Čupo-Motigna u 40. minutu, dok je Džulijan Dreksler u 50. Minute poravnao rezultat na 2:2.
Na ovom meču „pala“ su i tri crvena kartona. Šalke je ovaj meč završio sa dva igrača manje na tereny, pošto su Dreksler i Kevin Prins Beoateng zaradili crvene kartone, dok je u ekipi Ajntrahta „pocrveneo“ sprski fudbaler Slobodan Medojević.
Posle nekompletnog četvrtog kola Bajern, Paderborn i Hofenhajm imaju po osam bodova, dok je na četvrtom mestu Bajer Leverkuzen, koji je sutra sataje sa Volfsburgom.

Povezana vest:  Abdulah Avči menja Hidinka na klupi Turske

PHOTO: Christof Koepsel/Bongarts