aleksandar kovacevic Crvena zvezda Novi PazarRakić i Kovačević nakon Novog Pazara

Posle svih dešavanja koja su se desila na meču prethodnog kola protiv Napretka iz Kruševca fudbaleri Crvene zvezde smogli su snage i rutinskom igrom savladali Novi Pazar. Uz dvostrukog strelca Đorđa Rakića sigurno jedan od najboljih u timu srpskog šampiona bio je Aleksandar Kovačević.
Njih dvojica trasirali su put do pete pobede svom timu. Takođe, nijedan od pomenutih nije želeo da ističe svoje zasluge u prvi plan, već trijumf pripisuju zaslugama kolektiva.
– Uvek sam govorio da sam timski igrač. Znače mi pogotci naravno, ali oni su plod naše agresivnosti, želje, igre i duha koji posedujemo. Nije bila laka utakmica, Pazar je promenio trenera, imaju dobre pojedince i morali smo da uložimo mnogo truda da ih savladamo. Dali smo golove na vreme što nam je olakšalo osvajanje nova tri boda. Posle svih dešavanja vezanih za suđenje i nedosuđene jedanaesterce, ova pobeda nam mnogo znači. Vratili smo se na pobednički kolosek – istakao je iskusni napadač i izneo svoja očekivanja pred naredni, odnosno naredne okršaje sa Borcem iz Čačka, prvo u Kupu, a zatim i u prvenstvu.
– Poznato je da nijednu ekipu nije lako savladati u kratkom periodu dva puta. Iskreno, nisam dovoljno upoznat sa njihovim kvalitetima, ali verujem da će šef Lalatović i kompletan stručni štab dobro skenirati rivala i da ćemo uspeti iz oba duela da izađemo kao pobednici – konstatovao je Đorđe Rakić.
Za razliku od svog saigrača iz napada koji je sa četiri gola najbolji strelac najtrofejnijeg srpskog kluba, Aleksandar Kovačević još uvek nije stigao da se upiše u listu strelaca. Imao je odličan pokušaj iz daljine sredinom prvog dela, međutim golman Zečević je uspeo da ukroti njegov udarac. Mladi reprezentativac Srbije ponovo je „preorao“ teren Marakane, svuda ga je bilo i sve je stizao.
– Bitna pobeda. Dosta smo se potrošili na meču sa Pazarcima, svi smo dali svoj maksimum i na kraju zasluženo slavili. Posle nerešenog ishoda u Kruševcu, jedva smo čekali priliku za popravni i povratak na pobednički kolosek. To nam je uspelo i sada se okrećemo novim izazovima. U miru se spremamo za utakmicu, odnosno dve vezane protiv Borca iz čačka. Podjednako su nam važne i učinićemo sve da zabeležimo trijumf i u Kupu i u prvenstvu – naglasio je Zvezdin „tenk“ Aleksandar Kovačević.

Povezana vest:  Stanojević: Oprezni smo, znamo odakle nam preti opasnost