darko milanicDarko Milanič preuzima Lids

Slovenački trener i bivši fudbaler Partizana Darko Milanič preuzeće u ponedeljak engleskog drugoligaša Lids, objavio je klub.
Milanič se u nedelju na emotivnoj konferenciji za novinare oprostio od svog dosadašnjeg kluba, Šturma iz Graca, s kojim je u subotu pobedio Rid.
U Englesku će otputovati u ponedeljak i potpisati ugovor s Lidsom.
Milanič je u Partizan došao 1986, sa 17 godina i tu je proveo sedam sezona, da bi onda zaigrao za Šturm i tamo proveo još sedam sezona do okončanja igračke karijere.
-Nije mi bilo lako da odlučim da odem. Stvarno sam želeo da ovde ostanem duže. Šturm je moj klub i ovde sam proveo divno vreme i kao igrač i kao trener, a stekao sam i nove prijatelje. Ali, ova porukaje iz neke drugačije lige, iz drugačijeg sveta. Morao sam da prihvatim ovu ogromnu priliku jer ko zna kada će se ponovo ukazati – rekao je Milanič.
Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i Slovenije trenersku reputaciju je stekao u Mariboru, s kojim je osvojio devet trofeja, a dva puta je igrao u grupnoj fazi Lige Evropa i jedanput u Ligi šampiona.
Lids je do sada privremeno vodio trener podmlatka Nil Redfern, koji je taj posao radio od 28. avgusta, kada je Dejvid Hokadej dobio otkaz.

Povezana vest:  Srbija bolja od Kipra, Muslin debitovao pobedom

PHOTO: AFP/AFP