borac zvezda

Zvezda pobedila u Čačku, došla na prvo mesto

Fudbaleri Crvene zvezde zauzeli su prvo mesto tabele Super lige, pošto su danas u Čačku pobedili Borac sa 1:0 u sedmom kolu takmičenja. Zvezda sada ima bod više od Partizana, koji ima utakmicu manje. 
U drugoj večerašnjoj utakmici, Novi Pazar je kod kuće pobedio Jagodinu sa 3:0 i došao do osmog mesta tabele, dok je „ćurane“ ostavio na 12. mestu, sa samo jednim trijumfom. Zvezda je u Čačku slavila golom Nenada Gavrića u 23. minutu, a to je bila prva ozbiljnija akcija na meču. 
Darko Lazović je prošao po desnoj strani i centrirao do Đorđa Gavrića, koji je šutirao, ali je golman Nikola Petrić odbio loptu, koja je došla do Gavrića, a on je sa oko 11 metara volejom postigao gol. 
Zvezda je u prvom poluvremenu imala još jednu šansu, ali je Petrić odbranio udarac Nikole Mijailovića. Šampion Srbije nije imao pravih šansi u drugom poluvremenu, ali je imao nekoliko dobrih kontri za koje nije imao rešenje u završnici. 
Borac se malo oslobodio u drugom poluvremenu i stvarao šanse, ali nije uspeo da savlada golmana Predraga Rajkovića, koji još nije primio gol ove sezone. 
Golman Zvezde je poslednji gol u prvenstvu primio u 64. minutu meča sa Vojvodinom u poslednjem kolu prošle sezone, tako da je uspešno sačuvao svoju mrežu punih 656. minuta. 

Povezana vest:  Galijani: Milan neće prodati Pata i Robinja