John Terry Chelsea

Teri: Plakao sam kad smo ostali bez titule

Kapiten fudbalera Čelsija DŽon Teri priznao je danas da je plakao prošle sezone kada su „plavci“ izgubili šansu da osvoje šampionsku titulu u Premijer ligu.
Čelsi je prošle sezone osvojio treće mesto sa četiri boda manje od šampiona Mančester Sitija. Londonski klub je u završnici sezone doživeo iznenađujuće i, ispostavilo se, odlučujuće poraze od Aston Vile, Kristal Palasa i Sanderlenda.
-Stvarno sam se rasplakao prošle sezone, prosuli smo mnogo bodova i ostali bez trofeja. Ti bodovi su ono za šta igramo iz nedelje u nedelju. Ja sam čovek koji se ne plaši da pokaže emocije. Hoću trofeje, rođen sam da ih osvajam, to mi je želja od malih nogu. Važne su mi pobede u svim takmičenjima, i u Premijer ligi i u Ligi šampiona – rekao je Teri za Skaj.
On je sa Čelsijem do sada tri puta bio prvak Engleske, a kako je naveo, veruje da će ove sezone i četvrti put imati priliku da podigne pehar šampiona Premijer lige.
Kao ključne igrače na putu ka tom cilju naveo je Seska Fabregasa, Nemanju Matića i Dijega Kostu koji su letos pojačali klub.
-Oni su pravi igrači, a imaju potrebno iskustvo. Matić ga je stekao u Portugaliji, vratio se Čelsi kao potpuno drugačiji igrač i čovek. Sesk je i ranije igrao u Engleskoj i znali smo šta da očekujemo od njega. Sa Kostom to nismo znali. Nekim napadačima su potrebni meseci da se adaptiraju, ali on je uspeo u tome odmah – dodao je Teri. 
Ekipa Čelsija posle šest odigranih kola vodi na tabeli Premijer lige sa 16 bodova, tri više od Sautemptona.
„Plavci“ su u utorak golom Nemanje Matića slavili u Lisabonu protiv Sportinga sa 1:0, a u nedelju u velikom londonskom derbiju dočekuje Arsenal.

Povezana vest:  Lalatović: Dilema nije postojala