FUDBALSKA-LOPTA

Navijači Škendije: Srbi su rak Evrope

Šest dana nakon skandalozne provokacije albanskih navijača na prekinutoj utakmici Srbija – Albanija u Beogradu, usledila je nova, ovog puta na meču makedonskog prvenstva između Škendije i Vardara u Tetovu.
Pristalice Škendije, kluba u kojem uglavnom igraju Makedonci albanskog porekla, razvili su veliki transparent s natpisom „Oni (Srbi) su rak Evrope, UEFA zar ti treba nešto više“.
Uz uvredljiv transparent, na tribinama stadiona u Tetovu postavljene su slike nereda sa utakmice Italija – Srbija 2010. godine u Đenovi, fotografija francuskog navijača Brisa Tatona ubijenog 2009. u Beogradu, kao i fotografije srpskih navijača tokom nereda na meču Srbija – Albanija u kvalifiakcijama za prvenstvo Evrope, koja je prekinuta prošlog utorka.
Utakmica između Škendije i Vardara završena je u nedelju pobedom gostujućeg skopskog kluba rezultatom 2:1.
Meč Srbija – Albanija prekinut je u utorak uveče pred kraj poluvremena zbog neviđene provokacije albanskih navijača i incidenata koji su usledili nakon što se iznad terena pojavila bespilotna letelica sa zastavom takozvane Velike Albanije.
UEFA je pokrenula postupak protiv oba saveza i potvrdila je da će odluku o epilogu meča i eventualnim kaznama doneti njena tročlana komisija 23. oktobra.

Povezana vest:  Gosling prihvatio optužbu FA vezanu za klađenje