West Bromwich Albion  Manchester UnitedMančester Junajted izvukao bod na gostovanju VBA

Fudbaleri Vest Bromvič Albiona i Mančester Junajteda igrali su večeras nerešeno 2:2, a tim menadžera Luja van Gala izbegao je poraz u završnici susreta.
U poslednjoj utakmici 8. kola Premijer lige domaćin je igrao veoma dobro protiv favorita, u dva navrata je i vodio i činilo sa da mu sva tri boda neće izmaći.
Međutim, Junajted je umeo da odgovori, stizao je prednost rivala, a u uzbudljivom finišu mogao je čak i do potpunog preokreta.
Gosti su u poslednjih pet minuta vršili ogroman pritisak, stvorili nekoliko lepih prilika, ali je odbrana VBA požrtvovano odradila posao i sačuvala dragocen remi.
Van Gal je večeras iznenadio sastavom. U odsustvu Runija igrao je Januzaj, dok je Radamel Falkao bio na klupi sve do 72. minuta, pa je među najpazaženijima ponovo bio Di Marija.
Izjednačujući gol rezerviste Felainija za 1:1 bio je njegov prvi za Junajted u Premijer ligi, a isto to pošlo je za nogom i Holanđaninu Blindu, koji je postavio konačan rezultat u 88. minutu.
Mančester Junajted zadržao je šesto mesto na tabeli sa 12 bodova zaostatka za vodećim Čelsijem, dok je VBA ostao bliže „donjem domu“.
VBA – Mančester Junajted 2:2 (Sesenjon 8, Berahino 66 – Felaini 48, Blind 88)
Odigrano juče: Stouk – Svonsi 2:1, Kvins Park Rendžers – Liverpul 2:3.
Odigrano u subotu: Mančester Siti – Totenhem 4:1, Arsenal – Hal 2:2, Barnli – Vesthem 1:3, Kristal Palas – Čelsi 1:2, Everton – Aston Vila 3:0, Sautempton – Sanderlend 8:0, Njukasl – Lester 1:0.
Tabela: Tabela: Čelsi 22 boda, Mančester Siti 17, Sautempton 16, Vesthem i Liverpul po 13, Mančester Junajted 12, Arsenal, Svonsi, Totenhem i Stouk po 11, itd.

Povezana vest:  Marka: Mesi neće produžiti ugovor sa Barselonom

PHOTO: Matthew Peters/Manchester Unite