fc barcelona logoKases povukao tužbu protiv Barselone

Član fudbalskog kluba Barselona koji je podneo tužbu zbog troškova Nejmarovog transfera, saopštio je danas da je povukao tužbu.
-Mogu da potvrdim da nikakve stvari, koje bi mogle da se okarakterišu kao kriminalno delo, nisu primećene i zbog toga sam naložio mojim advokatima da povuku tužbu“, naveo je Dorđi Kases u pismu Barseloni.
Kases je krajem prošle godine podneo tužbu protiv tadašnjeg predsednika Barselone Sandra Rosela za protivpravno prisvajanje novca prilikom transfera Brazilca Nejmara iz Santosa. On ga je optužio da je lažnim ugovorima sakrio pravu cenu transfera, a Rosel je nedugo zatim podneo ostavku.
-Mogu samo da proslavim tu Kasesovu odluku – rekao je predsednik Barselone Đozep Bartomeu.
Barselona je saopštila da je za Nejmarov transfer platila 57,1 milion evra i negirala nepravilnosti, ali je naknadno saopštila da je napravila više dogovora o bonusima s Nejmarovim ocem i Santosom, koji bi mogli da koštaju klub još 31 milion evra.
Povlačenje tužbe ne znači da je Barselona završila posao oko Nejmarovog transfera, pošto su u februaru španske vlasti optužile klub za prevaru, jer državi duguje 9,1 milion evra zbog plaćanja
preko raznih kompanija i lažnih ugovora.
Barselona je platila 13,55 miliona evra poreza da pokrije bilo kakve nepravilnosti oko transfera Nejmara, a negirala je krivicu za prevaru.

Povezana vest:  Partizan danas protiv BATE Borisova za Ligu šampiona