CSKA Moscow  Manchester CityMančester Siti ispustio pobedu u Moskvi

Fudbaleri CSKA i Mančester Sitija igrali su večeras u Moskvi nerešeno 2:2, u prvoj utakmici 3. kola E grupe Lige šampiona.
Tim Manuela Pelegrinija propustio je veliku priliku da osvoji dragocene bodove na teškom gostovanju, odigranom po velikoj hladnoći i pred praznim tribinama, nakon što je UEFA kaznila „armejce“ zbog incidentnog ponašanja njegovih navijača.
Gosti su imali vođstvo od 2:0 golovima Aguera i Milnera i činilo se da će sigurno slaviti, međutim, platili su ceh nešto opuštenijoj igri u drugom poluvremenu.
Najpre je Dumbija doneo nadu „armejcima“ pogotkom u 65. minutu, da bi u samoj završnici Načo izjednačio rezultat sa „bele tačke“, nakon što je arbitar prestrogo sankcionisao start srpskog defanzivca Aleksandra Kolarova.
Penal dosuđen domaćinu najblaže rečeno je problematičan, Mančester Siti je time drastično oštećen pošto je remijem znatno umanjio šanse za plasman u nokaut fazu Lige šampiona.
Kolarov je odigrao celu utakmicu u Moksvi, dok je Zoran Tošić u sastavu domaćina zamenjen u 69. minutu.
CSKA je osvojio prvi bod u E grupi, Siti sa dva zaostaje čak četiri boda za vodećim Bajernom, a dva za drugoplasiranom Romom, koji imaju utakmicu manje.
U drugom meču 3. kola E grupe Roma i Bajern Minhen igraju u Rimu od 20.45 sati.

Povezana vest:  Srbija pala na 34. mesto FIFA rang liste

PHOTO: ALEXANDER NEMENOV /AFP