Chelsea  MariborGrupa G: Čelsi dao šest golova Mariboru, pobeda Šalkea

Fudbaleri Čelsija pobedili su večeras u Londonu Maribor sa 6:0, u utakmici trećeg kola Grupe G u Ligi šampiona i učvrstili se na prvom mestu na tabeli.
Čelsi je poveo golom Loika Remija u 13. minutu. On je prilikom šuta povredio preponu i morao je da napusti teren, a zamenio ga je Didije Drogba, koji je postigao drugi gol za domaće u 23. minutu iz penala. Prethodno je Ales Mertelj igrao rukom u šesnaestercu.
Treći gol za Čelsi postigao je Džon Teri u 31. minutu, na asistenciju Seska Fabregasa, a Mitja Viler postigao je autogol u 54. minutu za četvrti gol ekipe Žozea Morinja.
Eden Azar je nakon toga postigao dva gola, u 77. minutu iz penala, prethodno je u kaznenom prostoru srušen Branislav Ivanović, a zatim iu 90. minutu.
Srpski reprezentativac Branislav Ivanović odigrao je večeras 50. utakmicu u Ligi šampiona za Čelsi. U sastavu „plavaca“ bio je i Nemanja Matić.
Maribor je u 64. minutu mogao da postigne gol, ali je Agim Ibraimi iz penala pogodio stativu.
U drugoj utakmici u Grupi G Šalke je u Gelzenkirenu pobedio Sporting iz Lisabona sa 4:3.
Sporting je poveo u 16. minutu golom Nanija, a Šalke je preokrenuo golovima Činedua Obasija u 34, Klasa Jana Huntelara u 54. minutu I Benedekta Hevedesa u 60. minutu. Četiri minuta kasnije Adrijen Silva smanjio je iz penala, a svojim drugim golom na meču izjednačio je u 78. minutu.
Pobedonosni pogodak za Šalke postigao je Erik Čupo Moting u trećem minutu sudijske nadoknade vremena.
Čelsi je prvi na tabeli sa sedam bodova, Šalke sada ima pet, Maribor je ostao na dva, a Sporting ima jedan bod na začelju tabele.

Povezana vest:  Novi poraz fudbalera Srbije, gol primljen u finišu meča

PHOTO: IAN KINGTON/AFP