srbija albanijaPolitika: Srbija i Albanija igraju novu utakmicu

Tročlana komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) odlučila je da reprezentacije Srbije i Albanije odigraju novu utakmicu na neutralnom terenu, saznaje Politika od dobro obaveštenih sagovornika.
Beogradski list navodi da će susret biti odigran bez prisustva publike, da će oba nacionalna saveza biti drastično kažnjena, a da se Fudbalski savez Srbije (FSS) neće žaliti na ovu odluku.
Sastanak Kontrolne i Disciplinske komisije UEFA posvećen prekinutoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između Srbije i Albanije završen je večeras u Nionu posle celodnevnog zasedanja, a odluka o epilogu i mogućim kaznama biće saopštena sutra.
Kako je Tanjugu potvrdio generalni sekretar FSS Zoran Laković odluka bi trebalo da bude saopštena u 12.30 sati.
FSS se tereti zbog navijačkih nereda, bacanja baklji i drugih predmeta sa tribina, korišcenja lasera, ulaska navijača na teren i slabe organizacije meča, a Albanci za odbijanje da nastave utakmicu i zbog prikazivanja nezakonitog transparenta.
Utakmica između Srbije i Albanije prekinuta je 14. oktobra pred kraj prvog poluvremena, kada se iznad terena stadiona Partizana pojavila bespilotna letelica, dron, sa zastavom takozvane Velike Albanije, nakon čega su usledili incidenti.
Susret je prekinut pri rezultatu 0:0.

Povezana vest:  Fogts: Runi je odbio moj predlog da igra za Škotsku

PHOTO: antonio Ahel/ATAIMAGES