IMG 3449

FSS: Vanredna sednica Odbora za hitna pitanja u 13 sati

Fudbalski savez Srbije (FSS) saopštio je danas da će u 13 sati u Sportskom centru u Staroj Pazovi održati vanrednicu sednicu Odbora za hitna pitanja na kojoj će se analizirati kazna UEFA nakon prekinute utakmice sa Albanijom.
Kako se navodi, FSS će nakon sednice u saopštenju za javnost izneti reakcije na saopštene odluke i usaglašene stavove po svim pitanjima.
UEFA je registrovala utakmicu službenim rezultatom 3:0 u korist Srbije, ali je istovremeno srpsku selekciju kaznila sa oduzimanjem tri boda u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope. Takođe, Srbija će naredne dve utakmice kao domaćin u kvalifikacijama igrati bez prisustva publike, dok će FŠ, kao i Fudbalski savez Albanije platiti i novčanu kaznu od po 100.000 evra.
-Pisano obrazloženje donesenih odluka Kontrolne i disciplinske komisije UEFA bićdostavljeno FS Srbije u narednih pet dana, pa ćemo znati na osnovu kojih činjenica su izrečene pomenute kazne. Od dana prijema kompletno obrazloženih odluka, obe strane imaće rok od tri dana da najave žalbu Komisiji za žalbe UEFA. Posle podnošenja najave žalbe, obe strane imaće rok od pet dana da iste dostave nadležnom organu UEFA – ističe se u saopštenju FSS.
Utakmica između Srbije i Albanije prekinuta je 14. oktobra pred kraj prvog poluvremena, kada se iznad terena stadiona Partizana pojavila bespilotna letelica, dron, sa zastavom takozvane Velike Albanije, nakon čega su usledili incidenti.
Susret je prekinut pri rezultatu 0:0.

Povezana vest:  Zelenortska Ostrva diskvalifikovana iz kvalifikacija za SP