uefa logo copy

Maravić: UEFA je imala u vidu naše prethodne ispade

Dugogodišnji funkcioner Evropske fudbalske unije Dušan Maravić smatra da je odluka UEFA o prekinutoj utakmici između Srbije i Albanije izbalansirana kako nijedna strana ne bi bila u prednosti i ocenio da je dodatna kazna srpskom timu u vidu oduzimanja tri boda posledica prethodnih incidenata.
-UEFA je donela odluku koja se ne tiče samo našeg meča protiv Albanije, već i prethodnih utakmica na kojima je Srbija imala ispade (Đenova, Kruševac itd), kako na klupskom, tako i na reprezentativnom planu. UEFA nam je ovom kaznom stavila do znanja da ne može više da toleriše nikakve incidente, što je kulminiralo oštrom kaznom – izjavio je Maravić.
Prema njegovim rečima, u UEFA sigurno smatraju da je odluka pravedna
„Oni smatraju da je ovo pravedna odluka, iako smo mi nezadovoljni oduzimanjem tri boda. UEFA tom odlukom želi da izbalansira situaciju u grupi i postavi stvari tako da nijedna strana ne bude u podređenom položaju“.
Na pitanje koliko žalbe srpskog ili albanskog saveza mogu da utiču na promenu prvobitne odluke Maravić je rekao:
„UEFA malo daje,malo oduzima, ali je odluka sportske prirode i niko nije dobio prednost. Albanci će reći da su oštećeni, ali praksa u UEFA je da žalbe teško prolaze i mogu samo dodatno da otežaju slučaj. Mislim Albanci imaju minimalne šanse, pošto UEFA skoro nikada ne menja odluke“, zaključio je Maravić.
Disciplinska komisija UEFA registrovala je prekinutu utakmicu u Beogradu između Srbije i Albanije službenim rezultatom 3:0 u korist Srbije, ali je istovremeno srpsku selekciju kaznila sa oduzimanjem tri boda u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope.
Takođe, Srbija će naredne dve utakmice kao domaćin u kvalifikacijama igrati bez prisustva publike, dok će FSS i FSHF platiti i novčanu kaznu od po 100.000 evra.

Povezana vest:  Srbija pala na 34. mesto FIFA rang liste