jelensuperliga logo

Partizan na ispitu u Jagodini, Zvezda čeka Donji Srem

Fudbaleri Partizana posle teškog poraza od Bešiktaša (4:0) u Ligi Evrope narednog vikenda gostuju u Jagodini sa željom da nastave seriju pobeda u Superligi Srbije, dok Crvena zvezda posle poraza u derbiju dočekuje Donji Srem.
Crno-beli imaju maksimalnih osam pobeda, uz utakmicu manje, a novi trijumf na nezgodnom gostovanju, ne samo da bi vratio ekipi samopouzdanjre nakon Bešiktaša, nego bi bio i potvda trijumfa protiv Zvezde u prethodnom kolu.
Sa druge strane, crveno-beli nemaju izbora protiv Donjeg Srema i morju da se vfrate na pobednički kolosek, s obzirom na to da su u prethodna dva kola remizirali sa Voždovcem (2:2) i izgubili od Partizana (1:0).
U malom gradskom derbiju, OFK Beograd na Karaburmi dočekuje Čukarički, dok najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg dela prvenstva Mladost iz Lučana igra protiv Rada.
Zanimljivo će biti u sudaru imenjaka iz Niša i Kragujevca na Čairu, pogotovo što oba tima žele tri boda kako bi se pomerila sa dna tabele.
Drugoplasirana Vojvodina mora u Novom Sadu da opravda ulogu favorita protiv Voždovca ukoliko želi da nastavi borbu za šampionsku titulu.
Ništa manje neizvesnosti neće biti ni u Subotici i Kruševcu, gde Spartak i Napredak dočekuju Borac, odnosno Novi Pazar.
Raspored utakmica 10. kola:
Subota: Mladost – Rad, OFK Beograd – Čukarički, Spartak – Borac (14.30), Radnički Niš – Radnički Kragujevac (17), Crvena zvezda – Donji Srem (18), Napredak – Novi Pazar i Vojvodina – Voždovac (19).
Nedelja: Jagodina – Partizan (17).
Tabela: Partizan 24 boda (-1), Vojvodina 22, Crvena zvezda 20, Čukarički 15, OFK Beograd 15 (-1), Spartak 14, Novi Pazar 13, Mladost 13, Rad 11, Donji Srem 11, Rad 9, Jagodina 8, Voždovac 7, Napredak 7, Radnički Niš 6, Radnički Kragujevac 4.

Povezana vest:  AFRIČKI KUP NACIJA 2012, Žires: Ne plašimo se Obale Slonovače