dik advokat kzn okt 2014 1

Advokat: Neko ne želi da Srbija igra na EP

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dik Advokat rekao je danas da ne može da veruje da je Evropska fudbalska unija (UEFA) donela odluku da kazni njegov tim oduzimanjem tri boda u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine.
-Iskreno, donesene odluke smatram vrlo čudnim. Albanci su prošli veoma dobro – ne razumem zašto su kažnjeni novčano, u čemu je smisao toga. Oni nisu hteli da nastave da igraju utakmicu pod bilo kojim okolnostima, kako te večeri sa ili bez publike, tako i sutradan… Na žalost, stičem utisak da neko ne želi da Srbija bude učesnik prvenstva Evrope 2016. godine u Francuskoj – rekao je Advokat za sajt Fudbalskog saveza Srbije.
On je dodao da se na utakmice između Srbije i Albanije mora gledati kao na slučaj Rusije i Gruzije, koje nisu mogle da budu zajedno svrstane u grupi.
-Epilog procesa odlučivanja je za mene, kao selektora Srbije, jednostavno neverovatan – kažnjena je samo jedna strana, a to je Srbija. Čudna situacija je i kada pogledate na tabelu – odigrali smo dve utakmice, nijednu nismo izgubili, piše da imamo jednu pobedu, a osvojili smo samo bod – rekao je Advokat.
Advokat je kao otežavajuću okolnost istakao to što će Srbija naredne dve utakmice igrati bez podrške navijača kod kuce.
-Verujem u naš tim, učinićemo sve da pobedama ispunimo cilj i izborimo mesto na najvišoj evropskoj sceni – rekao je Advokat.

Povezana vest:  LIGA EVROPE, Sevilja protiv Menhengladbaha, Totenhem sa Fiorentinom