albanija trening

Vokri: Politička odluka UEFA

Odluka Disciplinske komisije UEFA o kaznama nakon prekida meča Srbija-Albanija 14. oktobra u Beogradu je politčka, izjavio je danas predsednik Fudbalskog saveza Kosova Fadilj Vokri. U izjavi za portal gazetaexpress.com Vokri je rekao da je zbunjen odlukom UEFA koja je prekinutu fudbalsku utakmicu registrovala rezultatom 3:0 za Srbiju, ali je domaćinu odmah oduzela tri boda zbog loše organizacije. 
-Ovo je politička odluka. Dajem tri poena i oduzimam ti tri poena, to je smešno. Ja ne znam kako će UEFA obrazložiti ovu odluku pred javnošću. Ista komisija je zvaničnim rezultatom registrovala utakmicu Italija-Srbija 3:0 za Italiju (za prekid u Đenovi u oktobru 2010) – izjavio je Vokri. 
Prema njegovim rečima, tom odlukom nije sve završeno, Fudbalski savez Albanije (FSA) će se žaliti u drugom stepenu, a ako ni to ne promeni situaciju žaliće se Arbitražnom sudu. I zvaničnici FSA su danas, kako javlja albanska TV Top čenel, najavili žalbu na odluku Disciplinske komisije UEFA, koja je izazvala buru negodovanja na društvenim mrežama i mnogobrojne uvrede na račun predsednika UEFA Mišela Platinija. 
Prekinuta utakmica fudbalskih reprezentacija Srbije i Albanije registrovana je službenim rezultatom 3:0 za Srbiju, kojoj će biti oduzeta tri boda u kvalifikacijama, a naredna dva meča kao domaćin u Grupi I odigraće bez prisustva publike, saopšteno je danas. 
Fudbalski savezi Srbije i Albanije kažnjeni su sa po 100.000 evra. U Grupi I Albanija ima četiri boda iz dve utakmice, a Srbija ima bod iz jednog meča. 
Utakmica između Srbije i Albanije prekinuta je 14. oktobra na stadionu Partizana u 42. minutu zbog incidenata nastalih nakon što se iznad terena pojavio dron sa zastavom „velike Albanije“. Tada je došlo do sukoba igrača dve ekipe, a potom je na teren ušao i određeni broj navijača, koji je napao gostujuće fudbalere, nakon čega su oni napustili teren i odbili da se vrate. 
Pojedini mediji u Beogradu tada su objavili da je dronom iz lože stadiona upravljao rođeni brat albanskog premijera Edija Rame. Policija za sada nije zvanično saopštila rezultate istrage. 

Povezana vest:  "Građevinari" prikupljali priloge za decu sa Kosova i Metohije