pike razocaranPike nezadovoljan zbog penala protiv Reala
 
Fudbaler Barselone Đerar Pike izjavio je da je nezadovoljan zbog penala koji je dosuđen u utakmici protiv Real Madrida, kada ga je lopta pogodila u ruku, pošto nije mogao ništa da uradi da to spreči.
Fudbaleri Real Madrida pobedili su večeras na svom terenu Barselonu sa 3:1. Barselona je povela u četvrtom minutu, a Real je izjednačio golom Kristijana Ronalda iz penala u 35. minutu. Prethodno penal je dosuđen kada je lopta, posle šuta Marsela, pogodila Pikea u ruku. Domaći su nakon toga pobedili golovima Pepea u 50. i Karima Benzeme u 61. minutu.
-U prvom poluvremenu smo boli bolji. Nejmar je pogodio gol, Lionel Mesi je imao dobru šansu, ali onda je došao penal. Bilo bi lepo znati kakav je kriterijum, pošto je tačno da me je lopta pogodila u ruku, ali nisam mogao da je sklonim pre toga – rekao je Pike za AS.
-Bilo nam je teško u drugom delu igre, postigli su drugi gol i igrali na veoma brze kontranapade. Drugi gol Reala je promenio utakmicu. Ovo je Bernabeu, gde nam je uvek teško, ali nismo bili loši – dodao je on.
Pike je ponovio da nije mogao da uradi ništa i da je sudija pogrešio kada je dosudio penal.
-On je šutnuo loptu, a ja nisam mogao da nestanem. Lopta me je pogodila u ruku. Bacio sam se na zemlju da telom izblokiram i nisam mogao da stavim ruke iza leđa. Zatim su postigli drugi gol, pa treći, posle kornera – rekao je Pike.
 
Juan Manuel/Serrano Arce/Getty Images Sport
Povezana vest:  Grupa B: Pobede Barselone i Intera