misel platini

Navijači Škendije: Platini,idemo li na EP ako ubijemo Srbe?

Navijači Škendije iz Tetova istakli su transparent na meču protiv Metalurga u makedonskom šampionatu, na kojem su upitali predsednika UEFA Mišela Platinija da li će se Albanija plasirati na Evropsko prvenstvo ukoliko ubiju srpske igrače u revanš meču u Elbasanu.
Navijači makedonskog kluba, koji sebe nazivaju „Balisti“ i za koji pretežno navijaju i igraju Albanci, na taj način izrazili su revolt na odluku UEFA da dodeli pobedu Srbiji od 3:0 nakon incidenata na meču protiv Albanije u Beogradu.
-Dragi Platinoviću, oni su pretukli naše igrače i pobedili, da li ćemo otići na Evropsko prvenstvo ako ih ubijemo u revanšu – pisalo je na transparentu.
Disciplinska komisija UEFA kaznila je Srbiju oduzimanjem tri boda i dva meča bez publike, plus novčano 100.000 evra, dok će Albanija morati da plati isti iznos. Oba nacionalna saveza najavili su žalbe na odluke UEFA.
Navijači Škendije nedavno su na utakmici protiv Vardara istakli transparent na kojem je pisalo „Srbi rak Evrope“, sa podsećanjem na nerede u Đenovi, ubistvo Brisa Tatona u Beogradu i prekid utakmice sa Albanijom.

Povezana vest:  Počinje šampionat Srbije: Da li je fudbal jači od besparice?