FK Partizan logoFK Partizan: Sprečiti da sektaško klubaštvo ruši saradnju
 
Fudbalski klub Partizan reagovao je na još nepotvrđenu inicijativu za smenu aktuelnih čelnika Fudbalskog saveza Beograda (FSB) i usprotivio se uz obrazloženje da bi time bili narušeni odnosi između dva naša najveća kluba, Partizana i Crvene zvezde.
Na rukovodećim funkcijama FSB trenutno su Ratomir Babić (Partizan) kao predsednik i Jovan Šurbatović (Crvena zvezda) kao generalni sekretar, a FK Partizan u saopštenju podseća da su oni izabrani upravo uz dogovor dva kluba.
Na vanrednoj izbornoj Skupštini FSB maja 2011. taj predlog je jednoglasno usvojen, a Partizan se sada pita „da li neko od tada zaključenog protokola odustaje i zašto?“
-Da li neko smatra da dva najveća srpska kluba ne treba da imaju odgovornost za rad regionalnog saveza kome pripadaju, ili iza svega stoji želja da se FK Partizan marginalizuje i eliminiše iz rukovodenja FSB. Da li treba dopustiti da sektaško klubaštvo sruši saradnju, umesto da ona bude model i za druge segmente fudbalske organizacije. Podrazumeva se da će Partizan zahtevati ravnopravnost u radu i rukovodenju svim segmentima fudbalske organizacije i zaštititi svoje članove od politikantskog spletkarenja i klubaških animoziteta – navodi se, između ostalog u saopštenju FK Partizan.
Pojedini mediji prethodnih dana preneli su da Crvena zvezda navodno skuplja podršku ostalih klubova kako bi smenila Babića sa čela FSB, što bi navodno bio prvi korak ka smeni predsednika Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžića.
Povezana vest:  Siti bolji od Njukasla, došao na drugo mesto