zlatana ibrahimovicIbrahimović: Teško da ću ja osvojiti Zlatnu loptu
 
Fudbaler Pari Sen Žermena Zlatan Ibrahimović ocenio je da će teško osvojiti nagradu Zlatna lopta za najboljeg igrača sveta, bez obzira što ga je Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) uvrstila na spisak nominovanih za to prestižno priznanje.
Reprezentativac Švedske smatra da je odigrao najbolju sezonu u karijeri, ali je naveo da će ga Zlatna lopta verovatno „mimoići“ zbog činjenice da nije igrao na prvenstvu sveta u Brazilu.
-Veoma sam zadovoljan svojim igrama u prethodnoj sezoni, moj cilj je da svake godine napredujem i igram sve bolje. Međutim, nisam nastupio na Mundijalu u Brazilu i teško da mogu do priznanja FIFA. Nekoliko odličnih fudbalera igralo je u Brazilu i zbog toga imaju veće šanse od mene – izjavio je Ibrahimović za klupski TV kanal, istakavši da će Zlatna lopta i dalje biti jedan od njegovih ciljeva.
Jedan od najboljih svetskih napadača bio je među najzaslužnijima za titulu Pari Sen Žermena u prvenstvu Francuske, gde je postigao 41 gol i bio najbolji strelac.
FIFA je u utorak objavila spisak od 23 nominovana igrača za Zlatnu loptu, a kao glavni favoriti za osvajanje priznanja važe Kristijano Ronaldo (Real Madrid), Lionel Mesi (Barselona) i Manuel Nojer (Bajern Minhen).
Povezana vest:  Španski državni tužilac zatražio zatvorsku kaznu za Lionela Mesija