Interstellar plakatSutra premijera filma „Interstelar“ Kristofera Nolana

U srpske, kao i svetske bioskope sutra stiže novi film reditelja Kristofera Nolana „Interstelar“, naučna fantastika sa emocijom i vizuelni spektakl, najavio je domaći distributer „Blic film i video“.
Glavne uloge igraju Metju Mekonahi i En Hatavej. Grupa istraživača koje predvode pilot-astronaut Kuper i naučnica Bren zaputila se u potragu za novim staništem za ljudsku vrstu, jer Zemlja polako gubi svojstva neophodna za ljudski život.
Planete iole prihvatljive za ljudske kolonije nalaze se daleko izvan sunčevog sistema i do njih je moguće doći jedino uz pomoć crnih rupa, ali niko nije siguran šta se nalazi na drugoj strani. Istraživači ostavljaju porodice na Zemlji i kreću u avanturu u plemenitoj želji da spasu ljudski rod.
Potraga za novim domom čovečanstva pored riskantnog putovanja uključuje i trku s vremenom kao i neizvestan povratak koji otvara pitanje šta će zateći na Zemlji, ako se na nju uopšte i vrate.
Iako sinopsis deluje kao klasični SF zaplet, Nolan od njega pravi remek delo savremenog filma. Koristeći sva raspoloživa izražajna sredstva filmske umetnosti, reditelj stvara svemirsku operu od koje zastaje dah, navodi se u najavi.
Snimajući u savremenoj IMAX tehnologiji, bez upotrebe 3D-a, ekipa je uspela da pred gledaoce iznese prostranstva univerzuma u svoj raskoši.
Povodom premijere sutra će u „Sinepleksu“ u Delta sitiju biti priređen program u saradnji sa autorskim timom „Studia 13“ koji će posetiocima približiti galaksije putem specijalnih projekcija u holu bioskopa.

Povezana vest:  Kembridž raspisao konkurs na najslađi posao na svetu