jelensuperliga logo

13. KOLO JSL

Partizan igra protiv Napretka, Zvezda u Kragujevcu

Utakmicama 13. kola, posle dvonedeljne pauze zbog obaveza reprezentacije, nastavlja se takmičenje u fudbalskoj Super ligi Srbije, Partizan igra na svom terenu protiv Napretka, a Crvena zvezda u Kragujevcu protiv Radničkog.
Fudbaleri Partizana igraju u nedelju od 17 časova protiv kruševačkog Napretka i žele pobedu kako bi se učvrstili na prvom mestu na tabeli. Crno-beli u utakmicu ulaze posle pobede protiv Sloge iz Petrovca sa 3:0, u osmini finala Kupa Srbije.
U prošlom kolu Partizan je pobedio u Subotici (3:0) golovima Petra Škuletića, a Napredak je izgubio od Voždovca na svom terenu (0:2). Ekipa Marka Nikolića je prva na tabeli sa 31 bodom, dok je Napredak u donjem delu tabele, zauzima 14. mesto sa 10 bodova.
Fudbaleri Crvene zvezde sutra od 13 časova igraju u Kragujevcu protiv Radničkog i žele da se iskupe za remi protiv Čukaričkog iz prošlog kola, posle kojeg na drugom mestu zaostaju četiri boda za „večitim“ rivalom.
Radnički, koji je u 12 kola postigao samo dva gola, zauzima poslednje, 16. mesto na tabeli sa šest bodova. Ekipa Nenada Milovanovića je u poslednja dva kola bez poraza, osvojila je dva boda ali bez postignutog gola.
Fudbaleri Vojvodine sutra od 13 časova igraju u Beogradu protiv Rada i žele pobedu kako bi zadržali priključak za „večitim“ rivalima. U prošlom kolu Novosađani su izgubili na svom terenu od Donjeg Srema (2:3), dok je Rad pobedio u Jagodini (2:0).
Vojvodina na trećem mestu ima 25 bodova, dva manje od Zvezde i šest manje od Partizana, a Rad je u sredini tabele, na devetom mestu sa 14 bodova.
Fudbaleri Čukaričkog u nedelju od 13 časova na svom terenu igraju protiv Jagodine i pokušaće da ostvare dobar rezultat kako bi se zadržali u gornjem delu tabele. „Brđani“ u utakmicu ulaze posle pobede protiv OFK Beograda od 2:1 u osmini finala Kupa Srbije.
Oni su u prošlom kolu osvojili bod protiv Zvezde (0:0), a Jagodina je izgubila od Rada. Ekipa Vladana Milojevića je četvrta na tabeli sa 22 boda, dok Jagodina zauzima 10. mesto sa osam bodova manje. Fudbaleri Voždovca igraju sutra od 13 časova na svom terenu protiv Novog Pazara i pokušaće da nastave niz od dve utakmice bez poraza. Voždovac je u poslednja dva kola osvojio četiri boda i popeo se na 13. mesto na tabeli sa 11 bodova, a Novi Pazar je peti na tabeli sa 20 bodova.
Borac sutra od 17 časova u Čačku igra protiv Radničkog iz Niša, OFK Beograd u nedelju u isto vreme igra protiv Mladosti, dok Donji Srem sutra od 13 časova igra protiv Spartaka i pokušaće da zabeleži drugu uzastopnu pobedu.
Parovi 13. kola Super lige Srbije:
Subota:
Donji Srem – Spartak (13.00)
Rad – Vojvodina (13.00)
Radnički (KG) – Crvena zvezda (13.00)
Voždovac – Novi Pazar (13.00)
Borac – Radnički (N) (17.00)

Povezana vest:  Ivo Josipović: Pojedine utakmice nameštene

Nedelja:
Čukarički – Jagodina (13.00)
OFK Beograd – Mladost (13.00)
Partizan – Napredak (17.00)