anceloti press

Anćeloti: Kedira će igrati ako bude spreman

Trener madridskog Reala Karlo Anćeloti rekao je danas da teža povreda Luke Modrića predstavlja veliki udarac za ekipu izrazivši nadu da je Sami Kedira sposoban da zauzme njegovo mesto u veznom redu na prvenstvenoj utakmici protiv Eibara u subotu.
Kedira je zbog niza povreda imao samo nekoliko nastupa ove sezone, ali je bio i u nemilosti zbog odbijanja da potpiše novi ugovor sa španskim „kraljevskim klubom“.
Međutim, Anćeloti je izgleda rešio da reprezentativac Nemačke zameni Modrića, koji je bio jedan od ključnih igrača Reala u dosadašnjem delu Primere, gde su Madriđani vodeći na tabeli sa dva boda prednosti nad drugoplasiranom Barselonom.
-Gubitak Modrića je veliki udarac, ali moramo da budemo pozitivni. U stanju smo da pokrijemo njegov izostanak ostalim igračima, još nisam konačno prelomio ko će ga zameniti. Imam klasičnu opciju uvođenjem Kedire, ili u drugoj da izaberem Iska. Kedira je odigrao dva meča nakon povrede i zavisi da li je potpuno spreman. Ako je spreman, onda će igrati, u suprotnom nastupiće Isko – rekao je Anćeloti na konferenciji za novinare.
Španski mediji preneli su u četvrtak da je Kedira rešio da sledećeg leta pristupi Bajernu iz Minhena, a radio Kadena Ser tvrdi da je on već potpisao predugovor sa nemačkim šampionom.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Dunga sa spiska izostavio Pata, Ronaldinja, Ronalda i Adriana