murinjo press Mike Hewitt Getty Images SportMorinjo: Čelsi će biti veliki kad osvoji trofej
 
Engleski Čelsi produžio je seriju utakmica bez poraza na 18, ali je trener ekipe Žoze Morinjo upozorio svoje fudbalere da moraju da osvoje trofej da bi bili zaista veliki tim.
Čelsi je u subotu pobedio Vest Bromvič sa 2:0 i ponovo je igrao odlično. Ekipa iz Londona povisila je tako prednost na čelu tabele na sedam bodova, ali je trener kazao da ni rezultati, ni atraktivna igra nisu cilj.
-Samo su Džon Teri i Didije Drogba osvajali trofeje sa Čelsijem. Ovi momci moraju da osvoje nešto da bi bili zaista veliki tim. Moraju da osvoje. Ne radi se ovde samo o igranju lepog fudbala ili osvajanju jesenje titule. Kad osvoje trofej, onda ćemo ih porediti s drugim velikim timovima – rekao Morinjo novinarima.
Portugalski stručnjak je izneo i uzdržane pohvale publici na Stamford bridžu, koju je ranije kritikovao zbog nedostatka podrške u meču sa KPR-om.
-Atmosfera u publici se mnogo popravila, ne može se porediti sa onom iz prošlog meča. Ali, mene plaćaju da budem trener, a ne da kritikujem publiku. Žao mi je zbog mojih komentara od pre dve nedelje. Razlika je bila ogromna – rekao je Morinjo.
Povezana vest:  Van Gal izneo dijagrame zbog optužbi o dugim loptama