LIGA ŠAMPIONA

Mesi juri rekord Lige šampiona, Ajaks prvu pobedu

Fudbaleri Barselone igraju sutra u Nikoziji protiv Apoela, a njen fudbaler Lionel Mesi pokušaće tokom utakmice da postigne novi rekord Lige šampiona po broju postignutih golova. Fudbaleri Barselone sutra od 20.45 u Nikoziji igraju protiv Apoela, utakmicu petog kola Grupe F u Ligi šampiona. Barselona je u prošlom kolu obezbedila plasman u osminu finala, nalazi se na drugom mestu sa devet bodova, a Apoel je poslednji sa bodom i bori se za osvajanje trećeg mesta koje vodi u Ligu Evropa. 
Najbolji fudbaler Barselone Mesi pokušaće sutra da postane najbolji strelac Lige šampiona. On je 5. novembra protiv Ajaksa bio strelac i sa 71 golom izjednačio se sa legendarnim Raulom i svaki sledeći pogodak biće novi rekord najelitnijeg evropskog takmičenja. 
Mesi je pre tri dana postigao „het trik“ protiv Sevilje, u pobedi od 5:1 i postao najbolji strelac španske lige sa 253 gola. Iza njega ostao je Telmo Zara sa dva gola manje, što je bio rekord iz 1955. godine. 
U sutrašnjoj utakmici neizvestan je nastup Andresa Inijeste I Žeremija Matjea. 
U drugoj utakmici u Grupi F Pari Sen Žeremen će sutra od 20.45 na svom terenu igrati protiv Ajaksa. Pariski tim je prvi na tabeli sa 10 bodova i već je obezbedio plasman u drugu fazu, a Ajaks je treći sa dva boda i pokušaće da ostane u igri za učešće u Ligi Evropa. 
Pari Sen Žermen u duel ulazi nizom od 20 utakmica bez poraza, a Ajaks će pokušati da ostvari prvu pobedu u grupi. 
-Moramo da nastavimo sa dobrim radom. Moramo da budemo treći u grupi, a mi smo u maloj prednosti jer je Pari Sen Žermen već u osmini finala – rekao je fudbaler Ajaksa Anvar El Gazi. 

Povezana vest:  Morinjo: Kuadrado je igrač Fjorentine