samir nasri VI-Images Getty Images Sport

LIGA ŠAMPIONA

Siti se bori za opstanak, Roma za prolaz

Trener Manuel Pelegrini rekao je da Mančester siti mora da se plasira u osminu finala Lige šampiona I da će u poslednje dve utakmice pokušati to da ostvari. 
-Moj pritisak da se plasiramo u osminu finala je važniji možda i od pritiska vlasnika kluba. Naravno, mislim da moramo da odemo u drugu fazu. Nekada ne ostvarite zacrtane ciljeve… Ali, imamo još dve utakmice i videćemo šta će se dogoditi – rekao je Pelegrini, preneli su danas britanski mediji. 
Fudbaleri Mančester sitija sutra od 20.45 igraju na svom terenu protiv Bajerna iz Minhena, utakmicu petog kola Grupe E u Ligi šampiona. Siti je u četiri utakmice osvojio samo dva boda i nalazi se na poslednjem mestu na tabeli, dok je Bajern prvi sa svih 12 bodova i obezbedio je učešće u osmini finala. 
Fudbaler engleske ekipe Samir Nasri rekao je da njegova ekipa nema šta da izgubi u predstojećim utakmicama. 

Povezana vest:  Preokret Partizana za mirnu pauzu i +6 u odnosu na Zvezdu

Imamo sreće što smo i dalje u igri za plasman u osminu finala, pošto dve utakmice pre kraja imamo samo dva boda. U normalnim situacijama već bismo ispali. Sada je naša šansa, moramo da je iskoristimo – rekao je Nasri. 
Fudbaler Sitija Džejms Milner optimista je po pitanju plasmana u drugu fazu. 
-Imamo dve utakmice – pobedimo obe i prošli smo dalje. Možemo to da uradimo – rekao je Milner. 
U drugoj utakmici u Grupi E fudbaleri Rome sutra od 18 časova igraju u Moskvi protiv CSKA. Ekipi Rudija Garseje je za prolaz u osminu finala potrebna pobeda i da Siti ne pobedi Bajern. Roma i CSKA imaju po četiri boda na drugom i trećem mestu, ali je italijanski tim u boljoj situaciji zbog boljeg međusobnog duela. 
Roma u utakmicu ulazi pobedom protiv Atlante od 2:1, a CSKA posle niza od dva poraza, a u subotu je izgubio od Krasnodara sa 1:2. 

Povezana vest:  Morinjo oduševljen, Rodžers razočaran