Manuel Pellegrini 11

Pelegrini hvali tim i Aguera, Kompani oduševljen

Trener Mančester sitija Manuel Pelegrini rekao je da njegovi fudbaleri nikada ne gube pobednički duh i da su zato posle preokreta pobedili Bajern sa 3:2 i ostali u konkurenciji za plasman u drugu fazu Lige šampiona. Šampiona Engleske je do trijumfa predvodio Serhio Aguero, koji je postigao het-trik i tako doneo trijumf svom timu, koji je na poluvremenu gubio 2:1. Bajern je obezbedio prvo mesto sa 12 bodova, a Mančester, Roma i CSKA imaju po pet.
„Građani“ sada treba da pobede Romu u gostima u poslednjem kolu I nadaju se da CSKA neće savladati Bajern u Minhenu da bi prošli dalje.
-Prvo što sam pomislio na poluvremenu je da smo primili dva neverovatna gola, a tada je jako teško pobediti. Ali, onda sam rekao igračima da imaju 45 minuta da postignu dva gola ili ispadamo. Rekao sam im da ne gube moral. Možda neki drugi tim to radi, ali ne i ovaj. Ova ekipa nikada nije pobeđena i uvek radi sve što može za pobedu – rekao je Pelegrini.
Čileanski stručnjak je kazao da njegov tim sada mora da pobedi u poslednjem kolu i da će uraditi sve što treba.
-Ne znam koliko ovakve pobede donose veru u plasman timu, ali postaraćemo se da prođemo dalje – rekao je Pelegrini.
Trener je morao da istakne sjajnog Aguera.
-Mislim da svi veliki timovi treba da imaju velike igrače. Serhio je veliki igrač, vrhunski. On je jako važan. Ali, mislim da je ceo tim igrao sa verom do kraja. Primili smo neverovatne golove, ali je cela ekipa verovala i borila se do kraja – rekao je Pelegrini.
Kapiten Sitija Vensan Kompani kazao je da je ceo tim sada „dužan“ Agueru.
-Ne znam gde bismo bili bez njega, ali znam da su vam za uspeh potrebni posebni igrači u izuzetnoj formi, inače nećete ništa osvojiti. On jeste poseban igrač. Kada je u ovakvoj formi, postiže stvari koje inače ne bi bile moguće. Pokazali smo karakter, uradili smo šta je trebalo da pobedimo veliki tim – rekao je Kompani.

Povezana vest:  Blater očekuje povoljnu odluku Etičkog komiteta Fife