uros tosic

Uroš Tošić: Rad će biti klub za primer!

 

Generalni direktor FK Rad Uroš Tošić posle godinu dana rada u klubu sa Banjice nalazi da je u klubu došlo do pomaka i da svi zaposleni rade na poboljšanju imidža kluba. Omladinska škola konstantno pravi rezultate za primer, a stižu pohvale iz UEFA u radu mlađih selekcija, dok prvi tim u Jelen super ligi Srbije je na sredini tabele.

Posle 13 kola puleni šefa struke Milana Milanovića nalaze se na 10 mestu a do kraja polusezone ostala su još dva kola i utakmice sa Spartakom i Napretkom.

-Očekivao sam, malo više bodova, barem dva boda više. Pred svaku utakmicu očekujem tri boda tako je i sada pred utakmice sa Spartakom i Napretkom. Uoči meča sa Vojvodinom sam očekivao tri boda ali posle 90 minuta igre sam bio zadovoljan sa bodom jer je Vojvodina kvalitetan tim, možda jedan od najboljih u zemlji. Momci mogu bolje a siguran sam da će u nastavku takmičenja ekipa pokazati više – rekao je Uroš Tošić, generalni direktor FK Rad.

Povezana vest:  Junajted siguran protiv Votforda, izbio na peto mesto

Sledi pauza i pripreme.

-Sledi pauza a na pripreme u Antaliju se kreće 29. januara na 15 dana. Ekipu očekuju pakleni treninzi pred nastavak sezone ali je sve u rukama trenera Milanovića i njegovog tima. Očekujem odlazak jednog ili dvojice igrača i isto toliko ćemo i dovesti u prelaznom roku. Može da se desi da iz omladinskog pogona dovedemo nekog od momaka ali smo dosta pažnje posvetili omladinskom timu i dosta vodimo računa o mlađim selekcijama. S obzirom da se svake godine borimo za titulu omladinskog prvaka i nadamo se da ćemo ove godine uzeti Šampionat da bi naredne učestvovali u Ligi šampiona omladinaca. Zato ćemo morati da vidimo ko će ući u prvi tim a ko ostati, da napravimo ravnotežu i da bi odmladinski tim ostao kvalitetan – veli Tošić.

Povezana vest:  Bijelsa preuzeo na sebe odgovornost posle poraza u finalu

Posle godinu dana na poziciji generalnog direktora urađeno je dosta. Rezultati su vidljivi šta još?

-Uradili smo glavni teren, promenili travu i sredili podlogu, iako je na prvi izgled on delovao kvalitetno ali kada se dođe na travu vidi se da je dosta loš i zato smo morali da menjamo, što je doboro. Skinuli smo šljaku sa pomoćnog i postavili staru travu tako da omladinci pored terena sa veštačkom travom imaju još jedan pomoćni teren. Pravimo pravi prvoligaški klub sa infrastrukturom a sada smo svi uzrasti imaju više mesta za treninge.

Povezana vest:  Akinfejev: Nadam se da se ovo više neće ponoviti

Koje su želje i mogućnosti kluba do kraja sezone?

-Želja i realnost su da ostanemo u Super ligi u gornjem delu tabele. Pred svaku utakmicu idemo na tri boda a ako krenemo sa dobrim nizom nećemo bežati i od borbe za Evropu što je san svake ekipe koja nastupa u Jelen super ligi Srbije – rekao je na kraju Uroš Tošić.